Transys Chrudim letos čeká rekordní rok

19.02.2014 | , Transys, spol. s r.o.
Tiskové zprávy


Už v lednu má chrudimská společnost Transys, spol. s r.o., podepsané kontrakty, které zaručují převýšení loňského obratu. Firma se specializuje hlavně na dodávky dopravních systémů k přepravě sypkých materiálů, eventuálně zajišťuje samostatná projekční řešení transportních technologií. Především se jedná o projekty v oblasti pásové dopravy uhlí, popílku, písků, biomasy a podobných hmot. Nové objednávky převyšší finanční objem přes 100 miliónů korun.

Převážnou část našich tržeb jsme realizovali v zahraničí, ale letos poprvé po čase cítíme i znatelné oživení poptávky od tuzemských firem. Například pro firmu Vetrapack Moravia Glass Kyjov letos dodáme linku na dopravu sklářského kmene do pece. Firma vyrábí skleněné obaly, nápojové a konzervárenské sklo. Objem zakázky je přibližně 28 miliónů korun,“ říká ředitel a majoritní vlastník společnosti Petr Tlustý.

Transys, spol. s r.o., získala pro letošní rok také zajímavou zakázku v Nizozemsku na dodávku linky k zpracování a dopravě biomasy pro bioplynovou stanici. „Jedná se o unikátní projektové řešení s výhledem dalšího uplatnění v Holandsku a Irsku. Dodáme 17 dopravníků, třídič a velký mixér a dvě nakládací stanice. Objem zakázky je 800 000 eur,“ doplňuje Tlustý.

Firma letos dokončí subdodávky pro tureckou uhelnou elektrárnu Adularya, kam dodá linku na transport a zakládání popílku. „Jedná se o kontrakt uzavřený s generálním dodavatelem stavby Vítkovicemi, a.s. Část jsme realizovali loni, letos bude elektrárna o výkonu 2x145 MW dokončena. Objem zakázky je 25 miliónů korun,“ přibližuje Tlustý.

Společnost Trasys bude letos realizovat i několik dalších menších projektů, například pro dánskou firmu Rockwool, a.s., pásové pily v Malajsii, Dánsku ale i další zařízení do závodu Rockwool v Bohumíně.

Transys i přes současné oživení poptávky na tuzemském trhu tři čtvrtiny práce exportuje. „Přivítali jsme zásah centrální banky, současný kurz koruny nás podpořil v exportních možnostech a stali jsme se více konkurenční,“ komentuje současnou situaci Tlustý.

Transys, spol. s r.o., ovládá jedna fyzická osoba.Tržby společnosti se v minulých letech pohybovaly mezi 60 až 90 milióny korun. V letošním roce překročí hranici 100 miliónů. Firma dosahuje tržbami přes 3 miliónů na zaměstnance a rok velmi dobré produktivity práce.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy