Fio banka má 350 tisíc klientů a připravuje novinky

25.02.2014 | , Fio banka
Tiskové zprávy


Nejvstřícnější banka roku 2013 získala od začátku roku již téměř 20 tisíc nových klientů a aktuálně tak jejích služeb využívá zhruba 350 tisíc osob. Od začátku roku uvedla na trh několik novinek, další budou brzy následovat. Jde například o účty a výhodné platby v devíti nových měnách nebo SEPA platby.

Fio banka rychlým tempem růstu na začátku roku 2014 navazuje na úspěšný minulý rok, v němž získala 105 tisíc nových klientů a navýšila objem vkladů o cca 50 % na 26,1 miliard korun. Pro své klienty plánuje další rozvoj produktů a služeb. Aktuálně testuje nové cizoměnové platby, díky nimž dojde k rozšíření nabídky výhodného zahraničního platebního styku. S jejich spuštěním bude možné otevřít účet v devíti nových měnách, čímž se počet měn, v nichž lze vést Fio účet, rozšíří na patnáct. Mezi novými měnami bude například švýcarský frank, chorvatská kuna, dánská a švédská koruna nebo ruský rubl.

Další aktuálně připravovanou novinkou jsou SEPA platby, jejichž spuštění je v České republice plánováno na 3.3. 2014 a které budou pro klienty znamenat širší akceptaci levných europlateb.

"Rok 2014 jsme zahájili několika novinkami a vysokým tempem růstu klientské základny. Na tento úspěšný začátek i výsledky minulého roku chceme navázat, opět posílit naši pozici na českém bankovním trhu a získat letos 110 tisíc nových klientů. Dalším záměrem je expandovat na slovenském trhu - rozšířit zde distribuční síť, nabídku a následně i počet klientů,“ říká k tomu Ján Franek, tiskový mluvčí Fio banky.

 

 

 

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy