Kolín získal úvěr na výstavbu bytů

30.09.2004 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Úvěr ve výši 411,5 mil. Kč získalo město Kolín na dofinancování výstavby a rekonstrukci bytových jednotek. Ručení se ujal Státní fond rozvoje bydlení. Jedná se o největší obchod v celé historii fondu.

Česká spořitelna a Komerční banka zvítězily ve výběrovém řízení města Kolín a poskytnou mu syndikovaný investiční úvěr (úvěr poskytovaný několika věřiteli společně). Úvěr by měl dosáhnout výše 411 500 000 korun s dvacetiletou splatností od ukončení čerpání úvěru (nejpozději do 31.12.2025).

Úvěr je určen na dofinancování výstavby a na rekonstrukci bytových jednotek v Kolíně (lokalita Kasárna a U Vodárny). Tyto byty jsou určeny zaměstnancům Toyota Peugeot Citroën Automobile.

Úvěr je zajištěn ručitelským závazkem Státního fondu rozvoje bydlení (SFRB). Jedná se o největší obchod v jeho historii. Tento fond byl zřízen v červnu roku 2000. Jeho úkolem je vytvářet akumulovat a rozšiřovat peněžní prostředky určené na podporu investic do bydlení. Prostředky jsou používány na podporu výstavby bytů (především nájemních), na podporu oprav bytového fondu (hlavně panelových domů) a na podporu výstavby technické infrastruktury v obcích. SFRB je řízen výborem fondu, v jehož čele stojí ze zákona ministr pro místní rozvoj. Ostatní členové výboru jsou jmenováni vládou.

Autor článku

Nadja Fehimovič  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ