Český tým je na mezinárodní finále soutěže Global Management Challenge připraven

29.03.2016 | , Educo Uni Group, a. s.
Tiskové zprávy


Poprvé v české edici největší soutěže v manažerském řízení firem Global Management Challenge zvítězil studentský tým Answer 42 ve složení Lucie Jelínková, Lukáš Kruml a Michal Vilímek.

Tým reprezentoval Univerzitu Pardubice a soutěž absolvoval pod patronátem hlavního partnera soutěže ŠKODA Auto. Hlavní cenou je bezplatné studium MBA City University of Seattle, které věnoval organizátor soutěže Vysoká škola finanční a správní. Tým bude reprezentovat Českou republiku na mezinárodním finále 18. – 20. dubna v Macau.

Výsledky soutěže byly vyhlášeny na slavnostním galavečeru v úterý 22. března 2016 v Brožíkově sále na Staroměstské radnici. Ten velkoryse zapůjčil Magistrát hl. města Prahy, který současně soutěži poskytl, vedle Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, záštitu.

Letošního ročníku, již pátého, který v ČR pořádá VŠFS, se zúčastnilo celkem 53 týmů z více než 10 univerzit z celé České republiky. Soutěžící prošli dvěma koly, přičemž do národního finále postoupilo osm nejlepších. Kritériem pro vítězství v národním finále bylo dosažení nejvyššího zhodnocení investice.

Generálním partnerem soutěže je letos J&T Banka, a.s., hlavními partnery Škoda Auto, a.s., a ČSOB. Velké poděkování za aktivní spolupráci patří jednomu z akademických partnerů soutěže Univerzitě Pardubice, která letos do soutěže vyslala nejvíce týmů – celkem 14 – a která deklarovala ochotu zapojit se i v příštím roce.

Soutěž Global Management Challenge ověřuje teoretické i praktické manažerské dovednosti studentů a současně je učí nést důsledky svých rozhodnutí. Jen na nich totiž záleží, zda virtuální firma, kterou řídí, uspěje na vybraných trzích. Jednou z hlavních předností soutěže je spolupráce studentů s prestižními firmami. Ty se do projektu zapojují nejen jako partneři, ale i jako patroni podporující své týmy. Firmy poskytují soutěžícím odbornou pomoc a zasvěcují je do principů řízení společnosti, samotná rozhodnutí jsou ale plně na studentech.

Autor článku

Tiskové zprávy  

Články ze sekce: Tiskové zprávy