Ocenění Winterthur Zaměstnavatel regionu 2006 zná své vítěze v moravských krajích

31.03.2006 | , Winterthur
Tiskové zprávy


Třetí ročník ocenění Winterthur Zaměstnavatel regionu již zná své vítěze z Moravskoslezského, Olomouckého, Zlínského a Jihomoravského kraje. Oceněné společnosti tak získaly potvrzení o své významné úloze v rámci regionu, ve kterém působí. Záštitu nad oceněním „Winterthur Zaměstnavatel regionu 2006“ převzal ministr pro místní rozvoj Radko Martínek.

Vítězem soutěže Winterthur Zaměstnavatel regionu v Moravskoslezském kraji se stala společnost Dalkia Česká republika, a.s. V Olomouckém kraji zvítězila společnost HELLA  AUTOTECHNIK, s.r.o. ve Zlínském kraji vyhrála společnost Hamé, a.s. a v kraji Jihomoravském společnost Jihomoravská plynárenská a.s.

Pořadí společností, které se umístily na prvních třech místech v hlavní kategorii Winterthur Zaměstnavatel regionu 2006 a v kategorii Personální projekt regionu naleznete v příloze na konci této tiskové zprávy.

V letošním roce se koná již třetí ročník ocenění Winterthur Zaměstnavatel regionu. Cílem ocenění je podpořit image nejlepších zaměstnavatelů v krajích a informovat veřejnost o situaci na trhu práce. Organizátorem ocenění je společnost Fincentrum Media a generálním partnerem společnost Winterthur. Regionální kolo předchází vyhlášení výsledků celostátního kola Winterthur Zaměstnavatel roku 2006, v rámci kterého jsou oceňovány společnosti napříč Českou republikou.

Ocenění Winterthur Zaměstnavatel regionu je vyhlašováno ve dvou kategoriích -  Zaměstnavatel regionu a Personální projekt regionu. V kategorii Personální projekt regionu jsou společnosti oceňovány za  personální projekty, a to buď již aplikované nebo ve formě work–in-progress.

Do celostátního kola postupují společnosti z  krajů na základě počtu určených mandátů. Počty jednotlivých mandátů jsou stanoveny na základě celkového počtu zaměstnanců v jednotlivých krajích (stanoveno dle údajů ČSÚ – počet mandátů v krajích viz mapa). Do celostátního kola postupuje na základě počtu mandátů 50 společností ze 14 krajů, 10 mandátů pro nominaci určuje odborná porota pro celostátní kolo.

Regionální kola ocenění Winterthur Zaměstnavatel regionu 2006 startují 29. března v Ostravě. Další vyhlášení se koná dne 12. dubna 2006 v Liberci a 27. dubna 2006 v Plzni. Celostátní kolo Winterthur Zaměstnavatel roku 2006 bude vyhlášeno 2. května 2006 v hotelu Marriott Prague.  Více informací a detailní informace naleznete na www.zamestnavatelregionu.cz. V letošním roce budou v rámci celostátního kola vyhlášeny dvě nové kategorie. Jde o kategorii Progresivní zaměstnavatel roku 2006, která je vyhlašována ve spolupráci s agenturou CzechInvest a kategorie Zaměstnavatel bez bariér 2006, jejímž cílem je poukázat na společnosti, které v ČR pomáhají nejpotřebnějším.

 „Pro zaměstnavatele jsme v celostátním kole připravili řadu novinek.V letošním roce jsme zavedli novou kategorii Zaměstnavatel bez bariér, v rámci níž oceníme společnosti, které zaměstnávají naše handicapované spoluobčany. Pokud se tato kategorie v celostátním kole osvědčí, zavedeme tuto kategorii také v rámci regionálních ocenění,“ řekla Marie Lihánová, ředitelka divize Event Management.

„Zaměstnavatelé vždy hráli ve strategii Winterthur klíčovou úlohu – proto podporujeme soutěž, jež vyzdvihuje ty nejlepší. V současnosti jsme penzijním fondem s nejvyšším počtem klientů, jimž přispívá jejich zaměstnavatel. Velmi výrazně roste také počet zaměstnavatelů, kteří používají příspěvek na životní pojištění,“ řekl generální ředitel Winterthur pro ČR a SR Petr Žaluda. „Role zaměstnavatelů v oblasti penzijního zajištění zaměstnanců bude v budoucnu ještě růst. Již nyní patří u nejlepších firem příspěvek na penzijní připojištění ke standardu a předpokládám, že se tento trend ještě dále rozšíří – ČR tak v podstatě přebírá úspěšný západoevropský model,“ dodal.

Odbornými garanty soutěže jsou společnosti HayGroup a CzechInvest.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy