Do 6. kola výzvy SROP bylo předloženo 30 projektů

04.04.2006 | , MMR
Tiskové zprávy


Poslední březnový den skončila lhůta, ve které mohli zájemci o dotace ze strukturálních fondů předkládat projekty v rámci 6. kola výzvy v rámci Společného regionálního operačního programu.

To bylo vyhlášeno 1. února 2006 a ve většině krajů bude pravděpodobně kolem posledním, ve kterém se rozdělí poslední zbývající finance. Předloženo bylo 30 projektových žádostí.

Ve třech regionech soudržnosti (Střední Čechy, Jihovýchod a Severozápad) bylo možné předkládat projektové žádosti do čtyř opatření: Regionální rozvoj dopravní infrastruktury, Rozvoj dopravní obslužnosti v regionech, Infrastruktura pro rozvoj lidských zdrojů v regionech a Podpora regionální a místní infrastruktury cestovního ruchu.

Celkem bylo předloženo 30 žádostí, z toho nejvíce v Jihomoravském kraji (12)  a v kraji Vysočina (11). Opatřením, ve kterém se tentokrát sešlo nejvíce projektů, byla Infrastruktura pro rozvoj lidských zdrojů (19).  

Kromě individuálních projektů je stále možné předkládat akce do grantových schémat vyhlašovaných kraji. Tyto výzvy právě probíhají v krajích Středočeském, Ústeckém, Jihomoravském, Libereckém a v kraji Vysočina. SROP k 3. dubnu připravil k proplacení na účty příjemců dotací již 783 545 190 korun.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy