ČSOB nabízí zvýhodněné Povodňové půjčky

05.04.2006 | , ČSOB
Tiskové zprávy


ČSOB cítí s lidmi, kteří jsou postiženi současnými povodněmi a ve snaze pomoct jim překonat tíživou situaci připravila pro ně speciální, zvýhodněné povodňové půjčky. 

Záplavami postižení lidé tak mohou získat ČSOB Půjčku na lepší bydlení s ojedinělou, fixní úrokovou sazbou 5,9 % p.a. a ČSOB Půjčku na cokoliv s fixní úrokovou sazbou 9,9 % p.a. Vyřízení trvá nejdéle do druhého dne a žadatelům je zároveň odpuštěn poplatek za zpracování úvěru. Jistina se začíná splácet se začíná až za 6 měsíců.

Půjčku na lepší bydlení s velmi výhodnou sazbou 5,9 % p.a. může u ČSOB získat kdokoliv, kdo byl postižen současnými záplavami. Do druhého dne tak může získat až 600 000 Kč bez jakéhokoliv zajištění. Se zajištěním není výše úvěru omezena a závisí jen na finanční situaci každého žadatele. Získané peníze lze využít na koupi nového vybavení domácnosti či na nutné opravy. Se speciální povodňovou Půjčkou na lepší bydlení lze rovněž financovat nákup vysoušečů, podlahových krytin nebo obkladů. Čerpané finanční prostředky mohou žadatelé využít také na nové rozvody v bytě, pořízení nábytku, novou fasádu nebo stavební práce. Speciální povodňové Půjčky na lepší bydlení lze čerpat postupně po dobu 6 měsíců. Během této doby se splácí pouze úrok, ale nikoliv jistina.

Půjčky na cokoliv za výhodnou fixní úrokovou sazbu 9,9 %, rovněž osvobozené od poplatku za zpracování úvěru, může využít kdokoliv, kdo byl postižen povodněmi a nepomůže mu Půjčku na lepší bydlení, protože je vázána na specifický účel užití. Půjčka na cokoliv není oproti tomu nijak účelově omezena a tak ji lze využít opravdu na cokoliv. Žadatelům bude poskytnuto až 200 000 bez zajištění s dobou splatnosti úvěru do 5 let, přičemž výši a termín splátky si žadatel určí individuálně. Maximální výše půjčky není omezena.

Žadatelé při žádosti o povodňové půjčky ČSOB doloží poškození majetku povodní buď hlášením škody pojišťovně anebo potvrzením obce.
Touto speciální akcí se ČSOB rozhodla pomoci těm, kteří v tuto chvíli nutně potřebují prostředky na rekonstrukci či nutné opravy po současných povodních nebo kteří kvůli povodním náhle ztratili zdroj příjmů. Po povodňových zkušenostech z minulých let jsou sice mnozí postižení již pojištěni, ale pojišťovny nahradí vzniklou škodu většinou až po několika měsících. ČSOB se rozhodla jednat rychle a umožnit tak postiženým lidem získat finanční prostředky bez zbytečných průtahů do druhého dne.   

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy