Nejobdivovanější firmy obhájily svou pozici

10.04.2006 | , CZECH TOP 100
Tiskové zprávy


Osmý ročník žebříčku 100 obdivovaných firem České republiky CZECH TOP 100 byl slavnostně vyhlášen. Tři vítězné společnosti obhájily své pozice dosažené v loňském ročníku...

Tři vítězné společnosti obhájily své pozice dosažené v loňském ročníku: Jednoznačným vítězem - Obdivovanou firmou ČR 2006 číslo jedna se stala mladoboleslavská ŠKODA AUTO a.s., druhou nejvíce obdivovanou elektrárenská společnost ČEZ, a. s., a třetí Zentiva a.s. K překvapením letošního ročníku patří, že mezi desítku ALL STARS pronikla STUDENT AGENCY, s.r.o., která zaujala krásnou pátou pozici.

K novinkám letošního ročníku patří nová krev - dvacítka firem, která nově pronikla mezi první stovku obdivovaných, což svědčí nejen o dynamice vývoje české ekonomiky, o jejich úspěšné marketingové komunikaci, která utváří jejich image, ale i o jejich zdravém jádru - o inovačních schopnostech, finanční stabilitě, vztahu k lidským zdrojům i společenské odpovědnosti,“ uvádí k letošním výsledkům žebříčku předseda Sdružení CZECH TOP 100 Jan Struž a dodává: „Není náhodou, že se mezi první desítku probojovala společnost STUDENT AGENCY, s.r.o., která se profilovala v úspěšného provozovatele téměř dvou desítek vnitrostátních a mezinárodních linek a největšího tuzemského prodejce letenek. Právem získala prvenství v odvětvovém žebříčku, kde nechala za sebou společnosti tak silného zvuku jako České aerolinie, Čedok i DHL Express, ale i prvenství v Jihomoravském kraji.

 
Tabulka: 100 obdivovaných firem České republiky 2006

Název firmy Pořadí
2006 2005 2004
ŠKODA AUTO a.s. 1. 1. 1.
ČEZ, a. s. 2. 2. 3.
Zentiva, a.s. 3. 3. -
Plzeňský Prazdroj, a. s. 4. 4. 2.
STUDENT AGENCY, s.r.o. 5. - -
Skanska CZ a.s. 6. 5. 10.
Budějovický Budvar, národní podnik 7. 6. 5.
Eurotel Praha, spol. s r.o. 8. - -
TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY, a. s. 9. 8. 8.
PPF a.s. 10. - -

Zdroj: CZECH TOP 100
 

Čtvrtou příčku žebříčku uhájil Plzeňský Prazdroj, a.s., pátou zaujala již zmíněná STUDENT AGENCY, s.r.o. Na šesté příčce stanula Skanska CZ a.s., na sedmé Budějovický Budvar, národní podnik. Na osmou příčku vystoupl mobilní operátor Eurotel Praha, spol. s r.o. Devátou zaujímá TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY, a.s., a desátou  získala PPF a.s.

Žebříček je tvořen na základě hlasování manažerů významných společností, ekonomických a finančních analytiků, zástupců oborových sdružení, svazů a profesních asociací, oslovených Sdružením CZECH TOP 100. Podrobnosti uvádí Výsledková listina 100 obdivovaných firem České republiky 2006.

 

Žebříček CZECH TOP 100

 

Kompletní výsledky žebříčku 100 obdivovaných firem České republiky CZECH TOP 100 naleznete na této stránce.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy