HVB Bank přispěla Nadaci Leontina na nákup diodového laseru částkou 200 tisíc koru

13.04.2006 | , HVB Bank
Tiskové zprávy


HVB Bank pomohla Nadaci Leontina, která se věnuje dětem se zrakovým postižením,  úspěšně zakončit projekt „Paprsek naděje“.

 

HVB Bank pomohla Nadaci Leontina, která se věnuje dětem se zrakovým postižením,  úspěšně zakončit projekt „Paprsek naděje“. Ve středu 12. dubna 2006 byl klinice dětské oftalmologie FN Brno předán nový diodový laser.

Pomocí diodového laseru je prováděna například operace nemocné sítnice u nedonošených dětí, léčba zeleného zákalu a nebo odstraňování zhoubných nádorů nitra oka. Operací diodovým laserem zachraňují lékaři zrak stovkám nemocných dětí ročně. Zákrok na jednom postiženém oku trvá 30 – 45 minut.

„V České Republice je k dispozici jediný diodový laser, který je v provozu od roku 1994. Cílem projektu „Paprsek naděje“ Nadace Leontina bylo zajistit nákup nového přístroje, který by vysloužilý laser nahradil. Těší nás, že jsme mohli svým příspěvkem napomoci jeho zdárnému zakončení,“ sdělila Petra Kopecká, tisková mluvčí HVB Bank.

HVB Bank se již několik let věnuje podpoře neziskových  projektů. V loňském roce věnovala 1 200 000 Kč převážně nadačním fondům a na rozvoj kultury. Jednou z nejvýznamnějších oblastí, kam směřuje  finanční pomoc HVB Bank, jsou nadační fondy a sdružení na pomoc handicapovaným dětem, například Linka Bezpečí, Nadace Kolečko, Nadační fond Českého Rozhlasu Světluška, Brněnský onkologický ústav, Hamzova odborná léčebna pro děti a Unie pro pomoc dětem s poruchou krvetvorby.

Více informací můžete získat na www.nadaceleontina.cz

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy