Standardy Komerční banky jsou plně v souladu s Kodexem chování mezi bankami a klienty

14.04.2006 | , Komerční banka
Tiskové zprávy


Komerční banka (KB) se připojí ke Kodexu chování mezi bankami a klienty, který vydala Česká bankovní asociace (ČBA).

Praha 14.dubna 2006 – Komerční banka (KB) se připojí ke Kodexu chování mezi bankami a klienty, který vydala Česká bankovní asociace (ČBA). Rozhodlo o tom představenstvo KB.

Komerční banka v současné době reálně naplňuje všechny požadavky a závazky, které jsou v Kodexu chování obsaženy. „KB již na začátku roku 2005 zavedla Garantovanou úroveň služeb, v níž se ve vztahu ke svým zákazníkům zavázala dodržovat jasně stanovená pravidla obsluhy, založená na čtyřech základních principech, kterými jsou bezpečnost, důvěra, rychlost a spokojenost. Přijetí Kodexu chování potvrzuje, že transparentní vztah mezi bankou a klientem je nedílnou součástí dlouhodobé strategie Komerční banky,” uvedl předseda představenstva a generální ředitel KB Laurent Goutard.

Všechny závazky  Garantované úrovně služeb plně korespondují s požadavky Kodexu chování a v řadě případů jdou i nad jeho rámec. KB například umožňuje klientům, aby se v případě, že nejsou spokojeni s řešením své stížnosti, obraceli na nezávislého ombudsmana KB. Není-li klient spokojen se svým účtem, může, v souladu s pravidly Garantované úrovně služeb, požádat o vrácení  dvouměsíčního poplatku za vedení  účtu.


Přistoupení ke Kodexu chování bude předcházet realizace některých interních technických kroků, jako je například proškolení všech zaměstnanců. Proto se KB připojí ke Kodexu s platností od 1. června letošního roku.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy