Patria se svým podáním neuspěla

19.04.2006 | , ÚOHS
Tiskové zprávy


Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zastavil správní řízení vedené s ministerstvem obrany ohledně zakázky na přezbrojení armády ČR obrněnými transportéry.

Správní řízení bylo zahájeno ze zákona na základě návrhu neúspěšného uchazeče finské společnosti Patria, která namítala především nedostatky ve formulaci zadávacích podmínek a v postupu hodnotící komise.

ÚOHS řízení zastavil, neboť zákon o veřejných zakázkách se nevztahuje na zadávání zakázek, jejichž předmětem je výroba, koupě nebo oprava zbraní, zbraňových systémů, střeliva nebo zabezpečení dalšího vojenského materiálu pro zajištění obrany nebo bezpečnosti státu. Skutečnost, že zmíněný tendr nebude probíhat v režimu zmíněného zákona byla přitom navrhovateli nejméně od dubna 2005 známa. Nic proti tomu však nenamítal.

ÚOHS dospěl k závěru, že vyjmutí zakázky na transportéry z režimu zákona o veřejných zakázek bylo zcela oprávněné a z tohoto důvodu správní řízení zastavil. Prvostupňové rozhodnutí Úřadu dosud není pravomocné, běží lhůta k podání případného rozkladu.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy