Obří matchmaking v Brně

24.04.2006 | , CzechTrade
Tiskové zprávy


Agentura CzechTrade ve spolupráci s rakouským sdružením nákupčích průmyslových společností (BMÖ – Bundesverband Materialwirtschaft, Einkauf und Logistik in Österreich) připravila pro české a rakouské firmy příležitost, jak se „prodat“.

Na kontraktační akci 19.4.2006 v Brně v areálu BVV proběhlo setkání českých firem a rakouských nákupčích. Rakouským firmám bylo ze strany CzechTrade prezentováno více než 140 profilů českých firem. Z toho si rakouské firmy vybraly 103 českých firem, se kterými projevily zájem se setkat a své nákupní záměry prodiskutovat. Nakonec se setkání zúčastnilo 92 českých firem!

Pro CzechTrade se jedná o jednu z prvních akcí tohoto charakteru. Podařilo se do ČR přivést tři desítky nákupčích z 19 předních průmyslových firem z Rakouska a představit jim více než 92 českých firem. Podle vyjádření několika rakouských nákupčích má celá řada z českých firem reálnou šanci začít s nimi spolupracovat již v nejbližší době. Vše bude záležet pouze na dalších jednáních, které obě strany v nejbližší době povedou,“ říká o akci nový generální ředitel agentury CzechTrade Ivan Jukl.

Celkem v tento den bylo naplánováno 267 individuálních schůzek. Ve skutečnosti se však realizovalo mnohem více jednání, protože rakouským i českým firmám byla dána možnost setkat se i mimo připravený harmonogram.

Spokojenost s touto akcí projevily jak české tak rakouské firmy – důvod je shodný. Na jednom místě se soustředí poptávka s nabídkou, lze již konkrétně rozebírat možnosti vzájemné spolupráce a především dojde k navázání osobního kontaktu. Neméně důležitá je skutečnost, že zároveň firmy uspoří čas a náklady než kdyby se měly vzájemně navštěvovat v ČR nebo v Rakousku.

Akci předcházela intenzivní 3-měsíční příprava. Rakouští nákupčí nejdříve poskytli své konkrétní požadavky, které byly formou poptávkového systému CzechTrade zpřístupněny českým firmám. V případě zájmu o konkrétní poptávku byl profil české firmy předán rakouské firmě.

Poptávky rakouských nákupčích se soustředily na různé obory – zpracování a obrábění kovů, opracování plechů, výroba ocelových konstrukcí, výroba dílů pro automobilový průmysl, hydraulika, vstřikování plastů, 3D inženýrink apod. Celkem se akce zúčastnilo 19 rakouských firem.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy