Konečným příjemcům bylo z EU proplaceno více než 780 mil. korun

25.04.2006 | , MMR
Tiskové zprávy


V prostorách hotelu Pyramida v Praze se ve středu 19. dubna konalo šesté zasedání Monitorovacího výboru Společného regionálního operačního programu (MV SROP) - největšího z pěti operačních programů, v rámci kterých čerpá  Česká republika dotace ze strukturálních fondů Evropské unie.

Nejdůležitějšími body jednání byly aktuální věcné a finanční pokroky v programu SROP a schválení jeho výroční zprávy za rok 2005.

V programu SROP již bylo předloženo téměř 4000 projektových žádostí a na účty konečných příjemců  bylo ze zdrojů EU proplaceno více než 780 mil. korun,“ informovala o dosažených výsledcích v programu SROP ke konci března 2006 ředitelka Řídícího orgánu SROP Lumíra Kafková.

Členové monitorovacího výboru jednohlasně schválili Výroční zprávu SROP za rok 2005 ve znění sjednaných připomínek. Po jejich zapracování  bude dokument do 30. června zaslán ke schválení Evropské komisi a následně bude výroční zpráva zveřejněna na webových stránkách programu SROP.

Na návrh jednoho z členů MV SROP z neziskového sektoru byly projednávány možnosti zálohového financování kapitálově slabých žadatelů v programu. Kolegové vyjádřili plné pochopení potřeby finanční pomoci těmto žadatelům a vyzvali Řídící orgán SROP k provedení důkladné analýzy současné situace, která by napomohla ke komplexnímu řešení tohoto problému,“ dodala ředitelka Kafková.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy