HVB Bank zajišťuje platby v automatických pokladnách na ruzyňském letišti

25.04.2006 | , HVB Bank
Tiskové zprávy


Na Letišti Praha byl zahájen provoz systému automatických pokladen, který umožňuje bezhotovostní platby poplatků za parkování. Finanční vypořádání kartových obchodů zajišťuje HVB Bank Czech Republic.  

Uvedení automatických pokladen do provozu přispělo ke zvýšení komfortu pro návštěvníky letiště Praha, kteří využívají možnosti parkování v prostorách letiště. „Systém automatických pokladen s integrovaným platebním terminálem umožňuje úhradu parkovacích poplatků prostřednictvím platebních karet, což výrazně urychluje a zpříjemňuje proces placení,“ uvedla tisková mluvčí HVB Bank Petra Kopecká. HVB Bank adaptovala zařízení do své akceptační infrastruktury a zajišťuje finanční vypořádání kartových obchodů.

„Pražské letiště se stále snaží rozšiřovat nabídku služeb pro své klienty," říká ředitelka komunikace Letiště Praha, s. p. Veronika Sedláčková a dodává: „Možnost platit za parkování kartou zajišťuje větší pohodlí těm, kteří své auto nechávají v areálu letiště."

Systém automatických pokladen je první svého druhu v České republice, který byl nasazen do rutinního provozu. Samoobslužný platební terminál pro akceptaci bankovních platebních karet přijímá v současné době platební karty MasterCard a Maestro. Certifikace těchto zařízení pro platební karty mezinárodní asociace Visa je v jednání.

Automatické pokladny byly vyvinuty v Německu společností Designa ve spolupráci s hlavními subdodavateli zajišťující vývoj a dodání HW a SW komponent pro bezhotovostní platby, českou společností Sonet.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy