Fleet Europe Forum/Fleet Management 2006 – fleetovou událost roku navštívilo přes 200 odborníků z celého světa

04.05.2006 | , FLEET EUROPE FORUM
Tiskové zprávy


Tradiční konference Fleet Management 2006  byla letos mimořádně spojena se setkáním mezinárodních špiček fleetového trhu  - Fleet Europe Forum.

Obě události proběhly v pražském hotelu Hilton ve dnech 24. a  25. 4.  a na jejich organizaci se podílely INCOMA Consult  a firma MMM, vydavatel odborného časopisu Fleet Europe.  Obou  konferenčních dnů se zúčastnilo více než 200 odborníků z celé Evropy, zastoupeno bylo celkem 17 zemí – kromě ČR bylo nejvíce delegátů z Německa, Belgie, Holandska, Polska,  Slovenska, Švýcarska, Turecka a UK.

První den konference byl věnován pohledu nejvýznamnějších hráčů na trhy střední a východní Evropy. Mezi vystupujícími byli reprezentanti globálních firem, kteří představovali názory různých hráčů na trhu - provozovatel fleetu, dodavatel služeb fleet managementu, dodavatel vozů a poradce v oblasti fleet managementu. Největší pozitivní ohlas mezi účastníky vzbudil příspěvek pana Johanna Verboise ze společnosti Toyota Motor Europe, který vystoupil s velmi praktickým a názorným rozborem problematiky TCO (jasně strukturovaná, transparentní prezentace / informace přínosné pro všechny zúčastněné, interaktivní způsob přednesu). Vnímání regionu CEE z pohledu jeho i dalších řečníků je velmi pozitivní, dle jejich názoru lze očekávat rychlý růst poptávky po relevantních službách i produktech, což učiní trhy CEE ještě atraktivnější pro další hráče v oboru.  Odpolednímu programu dominovala panelová diskuse  navazující na prezentované výsledky exkluzivní analýzy situace na fleetových trzích v regionu střední Evropy, která byla pod vedením MMM vypracována globálním dodavatelem marketingových znalostí – společností GfK.

Mezi prvním a druhým dnem konference se konal společenský večer v Kaiserštejnském paláci, jehož součástí bylo i vyhodnocení projektu Green Run, organizovaného hlavním partnerem konference, firmou Toyota Motor Europe. Zájem účastníků o tento společenský večer byl eminentní a nechyběl na něm nikdo z významných hostů konference.
 
Druhý konferenční den se zaměřil na problematiku řízení firemních parků v České republice.
Velkou pozornost vzbudil zejména příspěvek R. Kotála, který analyzoval dopady nového silničního zákona do oblasti řízení fleetů a upozorňoval na určitá konkrétní rizika pro firmy. Druhým nejlépe oceněným řečníkem byl J. Šipan, který poutavým způsobem při použití četných podkladů z ČR i zahraničí analyzoval rizika spojená s podceněním péče o pneumatiky a přednesl řadu praktických doporučení vedoucích ke zvýšení bezpečnosti a zlepšení ekonomiky provozu. V odpolední části pak zazněly případové studie českých fleet managerů s konkrétními řešeními pro různé typy firem. Mnozí zahraniční účastníci, přítomní i po druhý den konference, tak odjížděli s konstatováním, že region CEE je velmi vhodný pro jejich obchody, neboť se zde řeší v zásadě identické problémy jako ve vyspělejších částech Evropy.

Přestože příprava této konference byla pro organizátory obrovskou výzvou, v těchto dnech již můžeme konstatovat, že akce se dle vyjádření účastníků podařila k jejich vysoké spokojenosti a organizátoři nasbírali řadu inspirací pro další pokračování specializovaných akcí podobného typu.

Konference se uskutečnila díky podpoře mnoha partnerů v čele se Zlatými partnery – společnostmi Eurotel, Toyota Motor Europe a CFC Solutions.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy