HVB Bank snižuje poplatky za Europlatby

04.05.2006 | , HVB Bank
Tiskové zprávy


HVB Bank reaguje na vývoj zahraničního platebního styku a snižuje od 1. června 2006 poplatky za přeshraniční platby, tzv. Europlatby. Europlatby přinášejí klientům mnoho výhod - mimo jiné šetří poplatky hrazené klientem nebo obchodním partnerem a provedení platby je rychlejší.

 

Europlatba je přeshraniční platba v rámci EU/EHP v eurech do částky 50 tisíc EUR, splňující další náležitosti vyplývající z nařízení Evropské komise.
„Ke změnám jsme se rozhodli přistoupit vzhledem ke skutečnosti, že Europlatby již dnes tvoří více než 50 % veškerých zahraničních plateb a předpokládáme, že se tento poměr bude i nadále zvyšovat. Reagujeme tak na potřeby našich klientů,“ řekla Petra Kopecká, tisková mluvčí HVB Bank.
Europlatby přinášejí klientům mnoho výhod. Mimo jiné tyto platby šetří poplatky hrazené klientem i jeho obchodním partnerem a proces provedení platby je rychlejší.

HVB Bank přistupuje od 1. června 2006 ke změnám Sazebníku za poskytování bankovních služeb v oblasti zahraničního platebního styku. Poplatek u vyšlých Europlateb bude 250 Kč a 200 Kč u Europlateb došlých (původně byly Europlatby zpoplatňovány jako standardní zahraniční platby).

Stejně tak jako ostatní evropské banky i HVB Bank přistupuje k zavedení tzv. NON-STP příplatku. Tento příplatek bude uplatňován vždy, když bude bance doručen platební příkaz jinak než elektronicky nebo v případě nesprávně zadaných či nestandardně zpracovaných příkazů. Výše příplatku byla stanovena na 300 Kč u plateb do jiných bank a 50 Kč u plateb v rámci HVB Bank Czech Republic.
 
Dnes jsou tomu přesně dva roky, kdy HVB Bank začala svým klientům nabízet službu FlashPayment. Tato služba umožňuje rychlejší zahraniční platby v rámci skupiny HVB Group. Jedná se o platby bez konverze v měně země příjemce nebo v EUR. Doba od podání platebního příkazu plátcem do připsání částky na účet příjemce je pouze 1 pracovní den. Hlavním předpokladem pro použití FlashPaymentu je, že plátce i příjemce musí mít konto vedené u banky v HVB Group. Banka si neúčtuje jakékoliv zvláštní poplatky za urgentní zpracování.


Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy