Kreditní karty Citibank nabízí pojištění hospitalizace

15.05.2006 | , Citibank
Tiskové zprávy


Citibank a.s. rozšířila tento týden nabídku služeb ke kreditním kartám o zcela nové pojištění pro případ hospitalizace.

Jedná se o volitelné pojištění, které pomůže zajistit zájemcům v případě úrazu  či nemoci stávající životní úroveň. Pojistné plnění může dosahovat výše až 2000 korun za každý den pobytu, přičemž peníze z vyplacené pojistky lze použít na cokoliv.

„Citibank chce být pro své klienty bankou, která mimo jiné podporuje jejich finanční stabilitu. Hospitalizace je pro každého člověka nepříjemná, navíc znamená ztrátu části anebo dokonce celého příjmu. Proto našim klientům nabízíme možnost, jak si za velice výhodných podmínek pojistit částečné vyrovnání této ztráty. Díky tomuto pojištění se mohou klienti cítit bezpečněji, neboť jsou pojištěni nepřetržitě, při sportu, v práci i při cestách “ uvedl ředitel retailové divize Citibank Bert Pijls.

Pojištění, které Citibank nabízí ve spolupráci s AIG CZECH REPUBLIC pojišťovnou, a.s. je na první měsíc poskytováno zdarma. Poté se cena pojištění pohybuje v závislosti na výši plnění. Pokud zájemce platí minimální výši pojistného, tj. 6,65 Kč denně (celkem pouze 199 korun měsíčně), obdrží v případě hospitalizace 500 korun denně, při pobytu na jednotce intenzivní péče potom 1000 korun denně. Při pojistném ve výši 399 korun měsíčně jsou pojistná plnění dvojnásobná, tedy 1000 a 2000 korun.

Na Citibank kreditní kartu lze také uzavřít rodinné pojištění, které se vedle držitele karty vztahuje  na jeho rodinné příslušníky. V tomto případě činí nejnižší pojistné 399 korun měsíčně s plněním ve výši 500 a 1000 korun denně. Vyšší varianta rodinného pojistného, která nabízí denní plnění až ve výši dvou tisíc korun, činí 799 korun měsíčně.

Citibank nabízí základní a zlaté kreditní karty, které se vyznačují nejdelším bezúročným obdobím na českém trhu (55 dnů) a nadstandardní bezpečností. Jsou totiž opatřeny fotografií držitele a jeho podpisem na přední straně. Základní karta je zdarma, stačí jen utratit za rok alespoň 36 tisíc korun (platí pro součet obratů na základní i tzv. dodatkových kartách), v případě nesplnění tohoto limitu, činí roční poplatek karty 500 Kč.

K Citibank kreditním kartám lze, jako k jediným kreditním kartám v České republice, nabídnout i jedinečné služby – Nákup na splátky a Hotovost na zavolanou. Nákup na splátky slouží především k financování větších nákupů. Lze jej použít při nákupu nad 10 000 korun. Po zaplacení kartou lze zavoláním na CitiPhone domluvit rozložení splátek na 3, 6, 9 nebo 12 měsíců. Originální je také Hotovost na zavolanou, kdy si může klient ze své karty půjčit peníze tak, že mu je banka odešle na libovolný bankovní účet v ČR.     
 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy