Navýšit cílovou částku stavebního spoření bude dražší

06.06.2006 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Jste klientem SSČS a plánujete navýšit cílovou částku stavebního spoření? Pak si pospěšte, od příštího měsíce nezaplatíte jen poplatek za navýšení cílové částky, ale i úhradu za změnu úrokové sazby. Oč se jedná? Více v našem článku.

Pokud v současnosti chcete navýšit cílovou částku stavebního spoření u SSČS zaplatíte poplatek za zvýšení cílové částky ve výši 1% z navýšení cílové částky, maximálně však  částku 9.500 Kč. Zvýšení cílové částky je podmíněno změnou úrokové sazby na 2% p.a., tato operace  bude od příštího měsíce, tj. od 1.7.2006 zpoplatněna. Zmíněnou úhradu za změnu úrokové sazby tedy zaplatíte jen v případě, že jsou vaše vklady úročeny více než 2% (smlouvy uzavřené do 30.11.2002). Stejnou úhradu zaplatíte i pokud budete žádat o překlenovací úvěr.

Úhrada se vypočítává z celkových úroků připsaných na účet stavebního spoření od data uzavření smlouvy do 31.12. předchozího roku. To znamená, že úroky za rok, kdy je změna úrokové sazby prováděna, se do výpočtu výše úhrady nepromítají.

Výše úhrady za změnu úrokové sazby:

  • Při změně úrokové sazby z vkladů ze 4% na 2% je výše úhrady 1/2 celkových připsaných úroků
  • Při změně úrokové sazby z vkladů ze 3% na 2% je výše úhrady 1/3 celkových připsaných úroků

SSČS si úhradu za změnu úrokové sazby odečte ze zůstatku vkladového účtu. Pokud budete měnit úrokovou sazbu prostřednictvím žádosti o překlenovací úvěr, pak se splnění povinné akontace pro přidělení tohoto úvěru posuzuje před odečtením úhrady za změnu úrokové sazby.

Pokud o budoucím navýšení cílové částky stavebního spoření u SSČS přemýšlíte, je dobré ji navýšit ještě před 1.7.2006. SSČS garantuje, že zmíněná úhrada nebude účtována, pokud návrh na změnu smlouvy bude doručena do SSČS do pátku 30.6.2006 do 12:00 hodin.

Jednoduchým způsobem, jak cílovou částku navýšit je využít on-line změnový formulář na našem serveru. Za navýšení cílové částky stavebního spoření  prostřednictvím našeho on-line prodeje nabízíme nemalé odměny. Za navýšení cílové částky o 200 000 Kč a více získáte odměnu 600 Kč, za navýšení cílové částky o 100 000 Kč od nás získáte odměnu 300 Kč.

Autor článku

Michal Ruml  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ