Oranžová hypotéka Investor si připisuje první úspěchy

09.10.2006 | , ING Global Financial Group
Tiskové zprávy


ING během prvního roku prodeje hypotečních úvěrů poskytla úvěry v hodnotě téměř půl miliardy korun. Unikátní Oranžová hypotéka Investor se na tomto objemu podílela z 15 %.

ING během prvního roku prodeje hypotečních úvěrů poskytla úvěry v hodnotě téměř půl miliardy korun. Unikátní Oranžová hypotéka Investor se na tomto objemu podílela z 15 %.

ING začala nabízet svým klientům hypoteční úvěry před rokem. Od té doby poskytla úvěry v hodnotě téměř půl miliardy korun. Její Oranžová hypotéka Investor – kombinace hypotéky s investičním životním pojištěním – se na celkovém objemu hypotečních úvěrů poskytnutých ING podílela z 15 %.

Oranžovou hypotéku Investor nabízí ING ve spolupráci s Raiffeisenbank. Klientům tato hypotéka umožňuje financovat bydlení a současně zhodnocovat finanční prostředky prostřednictvím investičního životního pojištění, z něhož je na konci doby splatnosti uhrazen úvěr. Výnos nad rámec hypotečního úvěru je vyplacen klientovi.

„Zatímco běžně klient splácí pouze bydlení, s ING hypotékou Investor pracují jeho peníze dvakrát. Klient získá vlastní bydlení a zároveň jsou jeho zdroje určené na financování bydlení investovány na finančních a kapitálových trzích,“ vysvětluje Jiří Běťák, ředitel životního pojištění ING ČR.

Výnosy z investic na českých i zahraničních finančních a kapitálových trzích umožňují zkrátit celkovou dobu splácení a klientovi pomohou ušetřit finance na splátkách úroků. Oproti standardním druhům financování bydlení může být Oranžová hypotéka Investor výhodnější o desítky až stovky tisíc korun.

Pro pořízení hypotečního úvěru není nutné čekat na zápis do katastru nemovitostí, což je další předností Oranžové hypotéky Investor. Začít využívat služeb je možné již návrhem na vklad zástavního práva. Mezi další výhody Oranžové hypotéky patří fakt, že klientovi nehrozí žádné sankce při nedočerpání úvěru. Vyčerpanou výši si tak klient určuje sám.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy