Česká asociace obchodníků s cennými papíry přijala nového člena

10.10.2006 | , Česká asociace obchodníků s cennými papíry
Tiskové zprávy


Valná hromada České asociace obchodníků s cennými papíry odsouhlasila na svém řádném zasedání, dne 26. září 2006, přijetí nového člena do Asociace – společnost Fio, burzovní společnost, a.s.

„Společnost Fio je velmi silným hráčem na současném kapitálovém trhu a jsem proto velmi rád, že se po relativně dlouhé době námluv zařadila mezi členy naší Asociace. Přijetí finanční skupiny Fio mě těší o to více, že se jedná o jednu z největších nebankovních institucí a zároveň společnost, která doposud nebyla zařazena v žádné asociaci,“ říká Zdeněk Radil, generální tajemník ČAOCP. „Do budoucna není vyloučeno další rozšiřování Asociace,“ dodává Radil.

Objem obchodů členů ČAOCP činil ve druhém čtvrtletí roku 2006 na českém trhu 286,6 miliard korun – z toho 283,86 mld. korun tvořily obchody s akciemi a 2,7 mld. s obligacemi. Ve srovnání se stejným obdobím předchozího roku se jedná o nárůst 165 procent.

O České asociaci obchodníků s cennými papíry
ČAOCP byla založena 17. června 2004. Mezi její členy patří dvanáct makléřských společností. Asociace se aktivně účastní a spolupracuje na tvorbě obecně závazných právních předpisů a v rozsahu stanoveném platnými právními předpisy a Stanovami ČAOCP reprezentuje a prosazuje zájmy svých členů před orgány veřejné správy České republiky. Asociace vydala závazný Etický kodex, jehož dodržování je podmínkou členství v ČAOCP. V roce 2005 členové Asociace zobchodovali akcie a obligace v objemu 528 mld. Kč., což představuje nárůst o 73 % oproti předchozímu období. Členové Asociace tak představují nejdynamičtěji rostoucí segment našeho kapitálového trhu.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy