Komerční banka se stala 100% akcionářem společnosti

13.10.2006 | , Komerční banka
Tiskové zprávy


Transakce byla schválena Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže a Českou národní bankou. KB se díky této transakci podařilo získat 100% kontrolu ve společnosti MPSS. Akvizice MPSS je významným strategickým krokem pro KB z hlediska expanze na domácím trhu. KB i MPSS mají nyní možnost využít potenciál plynoucí z křížového prodeje produktů a synergií spojených především s obsluhou klientů MPSS a rovněž se sítí dobře vyškolených a exkluzivních finančních poradců MPSS.


Komerční banka je třetí největší bankou v České republice podle velikosti aktiv, která poskytuje klientům komplexní služby v oblasti drobného, podnikového a investičního bankovnictví. 7 500 zaměstnanců Komerční banky obsluhuje téměř 1.500.000 klientů, kteří mohou využít rozsáhlé sítě 361 obchodních míst po celérepublice. KB provozuje 623 bankomatů a více než 800 000 klientů využívá jeden z
kanálů přímého bankovnictví.


KB je součástí skupiny Société Générale, která je čtvrtou největší bankovní skupinou v eurozóně podle aktiv ve správě. Více než 103 000 jejích zaměstnanců obsluhuje přes 20 miliónů retailových klientů na celém světě.


Modrá pyramida
MPSS je stavební spořitelna nabízející specializované produkty v oblasti stavebního spoření a úvěrů na bydlení. Distribuce produktů MPSS je zajištěna mobilní sítí 1800 profesionálních a dobře školených prodejců, kteří nabízejí služby MPSS ve 160 pobočkách a ve více než 240 externích prodejních místech po celé České republice. MPSS má 365 zaměstnanců.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy