PIONEER - zajištěný fond si vede dobře

30.10.2006 | , Pioneer Investments
Tiskové zprávy


Pioneer - zajištěný fond přinesl zhodnocení od svého vzniku (7.9.2006) do 26.10. již 1,7%. Svými výsledky tak překonává mnohé úspěšné dluhopisové a peněžní fondy.

„Dosavadní dobrá výkonnost fondu je zásluhou jeho akciové složky, která v současné době představuje cca třetinu vlastního kapitálu fondu, uvedl Roman Dvořák, analytik Pioneer Investments.“
Tento vyšší podíl akciových fondů v portfoliu Pioneer - zajištěného fondu lze zdůvodnit dostatečnou vzdáleností kurzu fondu od ochranné úrovně a nízkou hodnotou VaR (jedna z charakteristik fondů, která měří velikost maximálního možného poklesu hodnoty portfolia s danou pravděpodobností a za různou periodu).  

Konstrukce zajištěného fondu vychází z ochranné úrovně nastavené na 90% maximální hodnoty kurzu fondu. S hodnotou fondu vzrostla i jeho ochranná úroveň a došlo k zafixování předchozích výnosů.

Pioneer – zajištěný fond je určený klientům, kteří hledají vyšší zhodnocení než u klasických bankovních vkladů, ale zároveň chtějí ochránit základní investovanou částku před rizikem propadu kolísání trhu. Do fondu je možné investovat jednorázově i pravidelně. Minimální počáteční investice je 5 000 Kč, minimální následná investice pak 1 000 Kč. Doporučený investiční horizont je 3 roky. Portfolio fondu je tvořeno českými státními dluhopisy a akciovými fondy Pioneer Investments (ve výši max. 40 %). Vstupní poplatky se pohybují mezi 0,80 % a 2,00 %, dle výše investované částky. Aktuální  poplatek za správu fondu činí 0,6 % p.a. Výstupní poplatek je 1 % v případě odkupu do 1 roku od data nákupu.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy