Transfinance má sestru v Rumunsku

22.11.2006 | , Transfinance
Tiskové zprávy


Akcionář factoringové společnosti Trasfinance, rakouská banka Intermarket Bank, vstoupila na rumunský trh.

Spolu s rumunskou bankou Banca Transylvania založila první factoringovou společnost na tamním trhu, Compania de Factoring.  Doposud poskytovalo factoring v Rumunsku jen šest místních bank jako vedlejší produkt pro své klienty.


Compania de Factoring nabízí svým klientům komplexní řešení ve všech oblastech factoringu počínaje jednoduchým financováním pohledávek, přes upomínky až po krytí rizika v domácích a zahraničních obchodech. Rumunský factoringový trh s ročním obratem 550 mil. EUR a tempem růstu 31% ročně představuje obrovský potenciál. Skupina Intermarket Group plánuje v budoucnu vstoupit i na trhy ostatních balkánských zemí. Zajímavá je pro ni i Ukrajina.

Pro českou společnost Transfinance znamená vstup skupiny na rumunský trh rozšíření a zkvalitnění služeb pro své klienty, kteří vyváží nebo se chystají vyvážet zboží do Rumunska a to poradenstvím o specifikách tamního  trhu, financováním pohledávek a jejich zajištěním až do výše 100%.

Intermarket Group je vedoucí skupinou na factoringovém trhu střední a východní Evropy a s více než 35 letou zkušeností v oboru.  V České republice vlastní 50% akcií společnosti Transfinance, nejstarší factoringové společnosti na českém trhu. Intermarket Group má své společnosti v  Polsku, Maďarsku, Slovensku a Rakousku, nyní nově v Rumunsku. Objem odkoupených pohledávek v roce 2006 byl měl být v celé skupině ve výši cca 5 miliard EUR.
Intermarket Group je členem COMMERZBANK GROUP.
  

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy