Komerční banka uvádí na trh tři novinky ve spotřebitelských úvěrech.

27.11.2006 | , Komerční banka
Tiskové zprávy


Do konce ledna 2007 představí Komerční banka tři novinky v oblasti spotřebitelských úvěrů. Od pondělí 27.listopadu 2006 umožní klientům, kteří mají dva avíce úvěrů, snížit výši měsíčních splátek konsolidací nebo-li sloučením stávajících úvěrů do jednoho, a to zároveň s možností zvýšení objemu tohoto úvěru při zachování současné výše splátky. Třetím krokem, v lednu 2007, bude zvýšení limitu spotřebitelských úvěrů poskytovaných bez nutnosti jejich zajištění.

Konsolidace úvěrů - KB optimální půjčka - je vhodným řešením situace klienta, který má několik různých úvěrů, a to nejen bankovních, které měsíčně splácí. KB optimální půjčka umožní všem těmto klientům prodloužit si dobu splácení až na 10 let.
"Hlavní prioritou pro nás zůstává, abychom našim klientům poskytovali vhodné a vyvážené poradenství, jak optimalizovat několik menších půjček, a pomohli tak posílit jejich finanční situaci. Naši bankovní poradci jsou pečlivě vyškoleni, aby takovou radu všem našim klientům mohli poskytnout,“ říká Zdeněk Mojžíšek, náměstek ředitele pro Marketing KB, a dodává, „že není proto naším cílem nabízet KB optimální půjčku všem našim klientům, ale jen těm, pro které je takový produkt skutečně vhodný. Jde zejména o klienty, kteří řádně splácejí několik půjček, ale úhrn splátek pro ně představuje neúměrnou zátěž. Rozhodně nebudeme doporučovat našim klientům, aby si automaticky sjednávali spotřebitelské půjčky, například na 10 let, jen z důvodů nižší měsíční splátky. Úvěry s desetiletou splatností stejně tak nejsou vhodným řešením financování dovolených nebo nákupu drobného spotřebního zboží,“ dodává Zdeněk Mojžíšek.
KB optimální půjčka může být použita ke splacení spotřebitelských úvěrů KB i jiných bank a navíc, na rozdíl od některých konkurenčních nabídek, umožňuje splatit i zůstatky na kreditních kartách a povolené debetní zůstatky, což výrazně sníží měsíční zatížení splátkami. V KB může dlužník konsolidovat své úvěry až do výše 500 tisíc korun. Poskytnutí této služby je pro stávající klienty KB bez jakýchkoli poplatků. Minimální úroková sazba je 9,66 procenta p.a.
Druhou novinkou, kterou Komerční banka pro své klienty připravila od 27.listopadu 2006, je navýšení objemu půjčky při zachování dosavadní výše měsíční splátky. „Naši klienti tak mají možnost získat dodatečné zdroje, aniž by se zvýšilo jejich zatížení splátkami,“ říká MonikaTruchliková, vedoucí Marketingu pro retailové bankovnictví KB.
V lednu 2007 KB zvýší limit pro nezajištěné spotřebitelské úvěry, který bude činit až 250 tisíc korun proti současným 150 tisícům korun. Stávající klienti KB budou moci získat nezajištěný úvěr až do výše 250 tisíc korun, a to bez doložení příjmu. Pro zajištěné úvěry zůstává v platnosti maximální limit 500 tisíc korun.
Novinky KB pružně reagují na vývoj trhu spotřebitelských úvěrů a výrazně rozšiřují možnosti našich zákazníků pro rozumné hospodaření s úvěry. Za první tři čtvrtletí roku 2006 KB poskytla spotřebitelské úvěry v objemu 6,4 miliardy korun a celkové portfolio spotřebitelských úvěrů činí více než 14,4 miliardy korun.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy