Victoria Volksbanken přichází na trh s novinkou - životním důchodovým pojištěním Excelsior

06.12.2006 | , Victoria Volksbanken
Tiskové zprávy


Pojišťovna Victoria Volksbanken, člen mezinárodního koncernu ERGO, začala na českém pojistném trhu v oblasti důchodového pojištění nabízet program Excelsior, který ideálně kombinuje výhody spoření a pojištění.

„Význam životního pojištění v České republice v posledních letech narůstá. Z předběžných výsledků, které shromáždila Česká asociace pojišťoven, jen za rok 2005 vzrostlo předepsané pojistné v tomto segmentu o 7,1 % a dosáhlo hodnoty téměř 45 mld. korun“, uvádí Kurt Rössler, člen představenstva Victoria Volksbanken pojišťovna a.s.  

Program Excelsior garantuje ke spořící části minimální technickou úrokovou míru ve výši 2,4 %, umožňuje uplatňovat nárok na daňové odpočty a volbu formy pojistného plnění. Současně však tento pojistný produkt vlivem legislativního prostředí v České republice zaručuje absolutní bezpečnost vložených prostředků.
„Rozdíl mezi programem Excelsior a kapitálovým životním pojištěním je v tom, že v případě kapitálového pojištění dostává klient při dožití se konce pojištění jednorázově vyplacenou částku. Důchodové životní pojištění je ale koncipováno tak, že je pravidelně vyplácen sjednaný důchod, a to po celou dobu života pojištěného“, vysvětluje Kurt Rössler.
Minimální vstupní věk pro uzavření pojištění Excelsior je 18 let, maximální 55 let. Jednorázový vklad činí minimálně 10.000 korun, maximálně 10.000.000 korun. 
 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy