Finance.cz dostaly k narozeninám nový vzhled

12.02.2007 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Ke svým desátým narozeninám dostaly Finance.cz nové logo, barvu i design. Společným jmenovatelem všech změn, a že je jich opravdu hodně, je zvýšení přehlednosti a uživatelského komfortu pro vás, naše čtenáře.

První velkou změnou je nové logo Finance.cz a nové barvy celého webu. Modrou, která nás provázela předchozí tři roky jsme vyměnili za zelenou, která lépe vyhovuje moderním standardům internetu. Ke změně loga nás vedla potřeba dodat mu novou dynamiku a moderní vzhled.

logo_finance.jpg

 Mnohem  zásadnější je však změna designu a hlavně navigace. Potřebovali jsme se více přiblížit potřebám čtenářů, zpříjemnit pohyb na stránkách a zjednodušit hledání služeb a nechali jsme si proto vypracovat analýzy, z nichž vyplynulo, že staré stránky jsou nepřehledné, použitý font je příliš malý a že je též nutná optimalizace na šířku 970 px.

Se změnou vzhledu stránek souvisí také inovace obsahu. Na nových Financích tak najdete lifestylovou přílohu Styl 2007 a zcela novou sekci Úvěry a půjčky.

Styl 2007 se bude věnovat oddychovým nefinančním tématům jako je sport, móda, víno, mobilní komunikace, cestování, motorismus i svět IT a je tak alternativou k přísným analytickým článkům a komentářům ze světa financí. Postupně jej plánujeme obohatit například o televizní program, informace o počasí, on-line hry či interaktivní křížovky.

Nová je také sekce Úvěry a půjčky. Zde najdou čtenáři na jednom místě kompletní informace o tématu, které je v Česku velmi aktuální - půjčkách od splátkových společností, spotřebitelských úvěrech, hypotékách a podobně

K hlavním službám našeho portálu patří možnost on-line uzavírání smluv o penzijním připojištění, stavebním spoření, povinném ručení a cestovním pojištění. Se startem nové grafické podoby jsme proto zprovoznili novou telefonní linku on-line prodeje 844 111 555. Uzavírání smluv přes internet se tak stává ještě jednoduší: čtenář může v případě jakéhokoliv dotazu kontaktovat proškoleného specialistu, který mu s jeho problémem poradí, nebo s vyplňováním formuláře pomůže.

Dnešním spuštěním nových Financí začíná druhé desetiletí Financí.cz. Pro celý realizační tým však dneškem práce nekončí, právě naopak. V roce 2007 plánujeme ještě velké množství dalších novinek. Jednou z prvních jsou dvě personální změny, které u nás od 1.1.2007 proběhly. Dosavadní šéfredaktor serveru Pavel Nesejt se stal ředitelem serveru a bude se v nové pozici ředitele věnovat strategii a budoucímu rozvoji serveru. Na jeho místo nastoupil Michal Ruml, dosavadní redaktor sekce Bydlení a sekce Bankovnictví.

V souvislosti se spuštěním nových financí může dojít k dočasnému výpadku některých stránek či funkcí. Za případné problémy, které by vám tento fakt způsobil se omlouváme a budeme rádi pokud nás o tomto faktu budete informovat na emailu info@finance.cz.

Grafický design nového webu připravilo studio W.D.F. (www.wdf.cz), na analýze přístupnosti, použitelnosti a na SEO optimalizaci se podílela společnost ATAXO (www.ataxo.cz).

Autor článku

Michal Ruml


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ