Smlouvu o povinném ručení bude nutno uzavřít do konce roku

20.09.1999 | ,
Ručení


Smlouvu o povinném povinném ručeníbude nutno uzavřít již do konce roku. Pokud tak majitel neučiní,hrozí mu vysoká pokuta. S odvoláním na novelu zákona o pojištěníodpovědnosti za provoz motorových vozi...

Smlouvu o povinném povinném ručeníbude nutno uzavřít již do konce roku. Pokud tak majitel neučiní,hrozí mu vysoká pokuta. S odvoláním na novelu zákona o pojištěníodpovědnosti za provoz motorových vozidel o tom informuje sobotní (18.9.1999)Právo.

Novela zákona neurčuje termín, do kdy musí být povinné ručenízaplaceno. "Až dosud se povinné ručení platilo do posledníhoúnorového dne. Novela zákona však neříká, kdy se pojištění budemuset zaplatit," řekl Právu tiskový mluvčí České pojišťovnyMichal Urban s tím, že bude záležet jen na pojišťovnách, jakýtermín klientům nabídnou.

Jak Právu sdělil generální tajemník České asociace pojišťovenJaroslav Mesršmíd, pojišťovny mají k dispozici mnoho variant azáleží jen na nich, jakou si zvolí. "Je však těžké o tomkonkrétně hovořit, protože dosud nebyly uděleny licence," dodal.

Zdroj: ČTK

Autor článku