Chmelařská pojišťovna bude nabízet povinné ručení na 70 místech

12.10.1999 | ,
Ručení


Chmelařská pojišťovna včera odministerstva financí obdržela licenci na povinně-smluvnípojištění odpovědnosti z provozu motorového vozidla, takzvanépovinné ručení. Jak řekl generální ředitel pojišťovny...

Chmelařská pojišťovna včera odministerstva financí obdržela licenci na povinně-smluvnípojištění odpovědnosti z provozu motorového vozidla, takzvanépovinné ručení. Jak řekl generální ředitel pojišťovnyFrantišek Vacek, zahájí společnost prodej tohoto pojištění vnejbližších dnech. "Našim klientům bude k dispozici více než 70obchodních míst v celé České republice," uvedl Vacek.

Mluvčí pojišťovny Vladimír Ujec dodal, že udělením pátélicence společnost získala možnost pojišťovat všechna majetková aodpovědnostní rizika občanů.

Chmelařská pojišťovna dosáhla za první pololetí tohoto rokupředepsaného pojistného 78,5 miliónu Kč. Ve srovnání se stejnýmobdobím roku 1998 to znamená nárůst o 26 miliónů korun.

Pojišťovnu vlastní ze 34 procent belgická společnost KBCInsurance, která chce podíl v následujících letech nadálezvyšovat. Pojišťovna tak patří spolu s ČSOB do skupiny KBC Group.Dalšími akcionáři jsou Chmelařství, družstvo Žatec (33 procent) aPodpůrný a garanční lesnický a rolnický fond (33 procent).

Zdroj: ČTK

Autor článku