Jak mají postupovat majitelé aut?

12.10.1999 | ,
Ručení


1. Vybrat si podle nabídek "svou" pojišťovnu. 2. Nejpozději do konce prosince zajít do vybrané pojišťovny, uzavřít u ní smlouvu a zaplatit pojistné. Nelze čekat do února jako dosud! Nikomu už také ...

1. Vybrat si podle nabídek "svou" pojišťovnu.

2. Nejpozději do konce prosince zajít do vybrané pojišťovny, uzavřít u ní smlouvu a zaplatit pojistné. Nelze čekat do února jako dosud! Nikomu už také nepřijde složenka poštou!

3. Cena pojistky by měla být u všech pojišťoven podle zákona minimálně na letošní úrovni, maximálně však o 30 procent vyšší. To znamená, že Škodu Felicii pojistí různé pojišťovny za cenu mezi 2124 a 2761 korunami, Octavii 1,6 za cenu mezi 2952 a 3838 korunami.

4. Kdo se obává, že by mohl být stále ještě veden u policie jako majitel auta, které už dávno prodal nebo vyřadil, měl by urychleně zajít na dopravní inspektorát a odhlásit ho.

5. Kdo dal auto do bazaru, ale je stále jeho majitelem, musí za ně zaplatit pojistné. Placení se může vyhnout tak, že uloží u policie státní poznávací značku a technický průkaz. Tím vyřadí auto z evidence, dokud se neprodá a nový majitel si pro značku nepřijde.

6. Od příštího roku u sebe stále vozit potvrzení o pojistné smlouvě, které dostane ve své pojišťovně.

Kterou pojišťovnu preferujete pro povinné ručení?

Co je pro vás důležité při výběru příslušné pojišťovny?
Zdroj: MF Dnes z 12. 10. 1999

Autor článku