Rozhodnutí ÚOHS ve věci povinného ručení lze očekávat do 14 dnů

21.10.1999 | ,
Ručení


Zhruba do dvou týdnů lze očekávatrozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) ve věcivýše sazeb povinného ručení pro motoristy. Většina pojišťovacíchústavů má nyní totiž téměř shodné ceny. ...

Zhruba do dvou týdnů lze očekávatrozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) ve věcivýše sazeb povinného ručení pro motoristy. Většina pojišťovacíchústavů má nyní totiž téměř shodné ceny. "Správní řízení s Českouasociací pojišťoven zahájil úřad z vlastního podnětu již v září,"řekl ČTK mluvčí ÚOHS Jaromír Blažke.

Záležitost však podle něj nebyla dosud ukončena pravomocnýmrozhodnutím. Podrobnější informace o dosavadních poznatcích tedymluvčí zatím nemůže zveřejnit. "Rozhodnutí lze očekávat do dvoutýdnů," doplnil Blažke. Údajné zneužití monopolního postaveníČeské pojišťovny úmyslným zatajením údajů o likvidaci škod přiautonehodách mluvčí ÚOHS nekomentoval.

Základní sazby povinného ručení jsou u osmi pojišťoven téměřstejné. Například v kategorii osobních automobilů Škoda s motoremdo objemu 1350 ccm činí cenový rozdíl jen 12 korun.

Možnost dohody o stanovení výše sazeb povinného ručení dnes vPraze rozhodně odmítl prezident České asociace pojišťoven (ČAP)Vladimír Mráz. Kartelové dohody i úvahy o kartelových dohodáchnepovažuje za možné. Některá média informovala, že členové ČAPkartelovou dohodu popírají, ale přiznali vyhotovení cenovýchkalkulací pro Ministerstvo financí.

Zdroj: ČTK

Autor článku