Další licence na povinné ručení zatím v nedohlednu

25.10.1999 | ,
Ručení


Udělení dalších licencí naposkytování povinně-smluvního pojištění za škodu způsobenouprovozem motorového vozidla (povinné ručení) se zatím v nejbližšídobě nepřipravuje. Licence zatím získalo 11 z 13 p...

Udělení dalších licencí naposkytování povinně-smluvního pojištění za škodu způsobenouprovozem motorového vozidla (povinné ručení) se zatím v nejbližšídobě nepřipravuje. Licence zatím získalo 11 z 13 pojišťoven, ježo ni zažádaly. ČTK to dnes sdělil ředitel odboru pojišťovnictví apenzijního připojištění MF Václav Křivohlávek.

"Požádali jsme (zbylé pojišťovny) o určité přepracování adoplnění," uvedl s tím, že časový horizont pro možné udělenípovolení není možné odhadnout. Na licenci zatím čekají podletisku Hasičská vzájemná a Zürich pojišťovna.

Trh povinného ručení je ale stále otevřen. "Nebral bych tojako uzavřenou věc, kdykoliv mohou přijít další zájemci,"potvrdil.

Nový zákon o povinném ručení je účinný od 30. června. Zrušilmonopol České pojišťovny na poskytování povinného ručení amajitelům vozidla ukládá, aby do konce roku uzavřeli novousmlouvu s některou oprávněnou pojišťovnou.

Zdroj: ČTK

Autor článku