ZN: I řidiči, jejichž vůz zavinil nehodu, mohou získat u ČP bonus

27.10.1999 | ,
Ručení


Majitelé aut mohou získat přisjednávání povinného ručení u České pojišťovny (ČP) bonus i vpřípadě, že jejich vůz zavinil v minulosti několik vážnýchautonehod. Zlevněné sazby bude pojišťovna poskytovat...

Majitelé aut mohou získat přisjednávání povinného ručení u České pojišťovny (ČP) bonus i vpřípadě, že jejich vůz zavinil v minulosti několik vážnýchautonehod. Zlevněné sazby bude pojišťovna poskytovat pouze nazákladě čestného prohlášení vlastníků vozidel, protože nikdozatím nevlastní statistiky o autonehodách za poslední tři roky."Spoléháme na poctivost našich klientů," řekl dnešním Zemskýmnovinám (ZN) a deníku Slovo mluvčí České pojišťovny Michal Urban.

"Smlouvou se pojišťuje konkrétní vozidlo a podepisuje jipouze vlastník uvedený v technickém průkazu. Ten sice jezdil beznehod, a proto dostane bonus, avšak jeho manželka mohla sestejným vozidlem opakovaně havarovat," vysvětlil v denícíchadvokát Zbyněk Pražák.

Pojišťovna podle Urbana vychází z předpokladu, že většinařidičů jezdí bez nehod. Ostatní členové České asociace pojišťovense však podle deníků rozhodli, že takové riziko nepřijmou.Někteří navíc Českou pojišťovnu podezírají, že má dostatekinformací, aby mohla čestná prohlášení motoristů kontrolovat.

Zdroj: ČTK

Autor článku