Povinné ručení lze sjednat i u některých pojišťoven bez licence

11.11.1999 | ,
Ručení


Smlouvu na pojištění odpovědnostiz provozu motorového vozidla (povinné ručení) lze sjednat i upojišťoven AMCICO, Halali, Nationale-Nederlanden, Slavia neboWinterthur, přestože nemají na tento produkt ...

Smlouvu na pojištění odpovědnostiz provozu motorového vozidla (povinné ručení) lze sjednat i upojišťoven AMCICO, Halali, Nationale-Nederlanden, Slavia neboWinterthur, přestože nemají na tento produkt licenci.Spolupracují totiž s pojišťovnami, jež povolení získaly. Vyplýváto z informací ČTK.

Vyjma pojišťovny Slavia jsou všechny partnery Kooperativy."Od 5. listopadu mohou klienti Nationale-Nederlanden, ale i dalšízájemci, uzavřít povinné ručení prostřednictvím našich poradců,"potvrdila Lenka Libánská z Nationale-Nederlanden. Slavia nabízí služby po Komerční pojišťovnu, uvedl zapojišťovnu Slavia Josef Humpolec.

Kooperativa je druhá největší tuzemská pojišťovna s podílemna trhu pojistného 13 procent. Stejné postavení má za cíl získatu povinného ručení. Licenci doposud obdrželo 11 z 13pojišťovacích ústavů, jež o ni zažádaly.

Zdroj: ČTK

Autor článku