ŠkoFIN doporučuje pro povinné ručení čtyři pojišťovny

11.11.1999 | ,
Ručení


Největší tuzemská leasingováspolečnost ŠkoFIN doporučuje svým klientům při výběru pojišťovnypro povinné ručení čtyři ústavy: Allianz, Českou pojišťovnu, ČS-Živnostenskou pojišťovnu a Generali. Klienti...

Největší tuzemská leasingováspolečnost ŠkoFIN doporučuje svým klientům při výběru pojišťovnypro povinné ručení čtyři ústavy: Allianz, Českou pojišťovnu, ČS-Živnostenskou pojišťovnu a Generali. Klienti ŠkoFINu mohoupovinné ručení buď sjednat sami nebo přenechat uzavření smlouvyleasingové společnosti. Na dnešní tiskové konferenci to uvedlvedoucí projektu povinného ručení ŠkoFINu Petr Lehký.

Jednatel společnosti Richard Dvořák doplnil, že klient simůže vybrat i jinou než doporučenou pojišťovnu. "Nejsme si všakjisti, že všechny vybrané pojišťovny povinné ručení zvládnou,"zdůraznil. Zákazníci ŠkoFINu u vybrané pojišťovny uzavřousmlouvu, ve které si sami zvolí rozsah pojistného krytí.

Při volbě druhé varianty musí klient do 30. listopadu ŠkoFINuzaslat žádost o pojištění. ŠkoFIN poté uzavře pojištění vestandardním rozsahu buď u České pojišťovny nebo PojišťovnyAllianz. "Tyto pojišťovny nám dávají jistotu, že klienti budouspokojeni," dodal Dvořák. Zákazníci společnosti se podle něj přivolbě varianty zatím dělí rovným dílem. Budoucí klienti se při výběru auta zvolí z nabídky pojišťovena současně s převzetím vozu uzavřou pojistnou smlouvu.

ŠkoFIN spravuje 110.000 "živých" smluv, za prvních desetměsíců letošního roku uzavřel 27.228 smluv na osobní a užitkovéautomobily. Vlastní jmění společnosti, která patří do koncernuVolkswagen, převyšuje 907 miliónů korun.

Nový zákon o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenouprovozem motorového vozidla je účinný od 30. června. Zrušilmonopol České pojišťovny na poskytování povinného ručení amajitelům vozidla ukládá, aby do konce roku uzavřeli novousmlouvu s některou oprávněnou pojišťovnou. Licenci zatím získalo11 z 13 pojišťoven, jež o ni zažádaly.

Zdroj: ČTK

Autor článku