Společnost čeká nápor klientů

09.12.1999 | ,
Ručení


IRENA RYŠÁNKOVÁ, VLADIMÍR KOUDELKA

IRENA RYŠÁNKOVÁ, VLADIMÍR KOUDELKA

IRENA RYŠÁNKOVÁ, VLADIMÍR KOUDELKA

09.12.1999 Svoboda str. 04 Povinné ručení

ČS-Živnostenská pojišťovna získala licenci k provozování povinného ručení

 

Řada pojišťoven připravila pro své zákazníky zajímavou nabídku v oblasti

povinného ručení.

Je zpracována tak, aby splňovala nejen požadavky dané zákonem, ale aby

klienti měli možnost nadstandardního pojištění za motivující cenu. U ČS-Živnostenské pojišťovny si zákazník může vybrat ze tří limitů pojistného plnění. Kromě zákonného minima pěti miliónů korun při škodě na majetku a osmnácti miliónů při škodě na zdraví, je možné sjednat i krytí na částky 20/36 miliónů korun a 40/45 miliónů. Všechny varianty obsahují bezplatnou asistenční službu ÚAMK, využitelnou nejen v České republice, ale i na území evropských států.

Pojistné podmínky zaručují klientům, že při škodě na zdraví pojišť

ovna uhradí i regresní nárok zdravotní pojišťovny poškozeného.

To znamená náklady na léčbu úrazu způsobeného motorovým vozidlem. Po

skončení regulace cen povinného ručení bude zaveden bonusový a malusový systém, který umožní odlišit dobré a ohleduplné řidiče od těch ostatních. Postupně bude možné přiznat bonus ve výši až 60 %. Protože povinné ručení si musí sjednat každý motorista, chce ČS-Živnostenská pojišťovna, a. s., svým budoucím zákazníkům zajistit co nejvyšší komfort při sjednávání smlouvy. Tomuto cíli je přizpůsobena i její distribuční síť. Hlavní nápor zájemců o pojištění lze očekávat až nyní, proto jsou pro ně připraveny mimořádně prodloužené pracovní doby poboček. V pracovních dnech má být otevřeno do osmnácti hodin, do čtrnácti pak o sobotách a nedělích. Poslední týden v roce bude otevřeno dokonce do dvaceti hodin. Vyžádá-li si situace na trhu ještě další prodloužení pracovní doby, pojišťovna na to hodlá reagovat. Cílem je poskytnout zákazníkům takové služby, aby si mohli v klidu užít vánoční svátky a bez obav se svým vozidlem vyjet do roku 2000.

Nabídka služeb je navíc zpříjemněna řadou praktických výhod.

Každý klient obdrží kartu Autoplus, která ho opravňuje k čerpání benefitů, jejichž paleta se postupně rozšiřuje. Mezi nejzajímavější patří, kromě již zmíněné asistenční služby, i sleva na čerpání pohonných hmot v síti čerpacích stanic Paramo ve výši čtyřicet haléřů za litr, a to po celý rok 2000. Sjedná-li majitel vozu povinné ručení prostřednictvím společnosti Triangl leasing, má také možnost využít k zaplacení pojistného deset splátek bez navýšení a navíc získat prémiové šeky v hodnotě až tří tisíc korun při nákupu zboží u této společnosti. Majitelům sporožirových účtů nabízí Česká spořitelna možnost zřízení kontokorentního účtu do výše ceny povinného ručení, všem ostatním pak možnost úhrady pojistného u svých poboček zcela bez poplatků. Ve spolupráci s distribučními partnery a dalšími společnostmi je připravena řada zvýhodnění - slevy při nákupu dovolené, mobilního telefonu, spotřební elektroniky a podobně. Budou rovněž pokračovat losování o automobily Opel Corsa, dětské autosedačky a sněhové řetězy.

Zdroj: ČS ŽP

Autor článku