Povinné ručení s platbou až v roce 2000

14.12.1999 | ,
Ručení


10.12.1999 Plzeňský deník str. 13

ČS-Živnostenská pojišťovna nabízí konec roku bez finančního zatížení

Velikostí základního jmění náleží ČS-Živnostenská pojišťovna bezesporu k

nejsilnějším na českém pojistném trhu, kde svými 816 miliony korun zaujímá třetí místo. Výrazné posílení důvěryhodnosti této pojišťovny znamenal v roce 1995 vstup České spořitelny. Vzhledem k blížícímu se závěru roku pak nebude velkým překvapením, že otázky pro ředitele ČSŽP, a.s., divize Plzeň, ing. Zdeňka Jančoviče směřovaly k nejaktuálnějšímu, zároveň vysoce atraktivnímu produktu, jímž je povinné ručení.

Pane řediteli, mohl byste představit výhody povinného ručení u ČSŽP?

V první řadě bych si dovolil uvést výhodu, která v době uzavření pojistné

smlouvy není pro naše klienty "hmatatelná", přesto ji považuji za jeden z nejvýznamnějších benefitů poskytovaných v souvislosti s povinným ručením. Na mysli mám na špičkové úrovni poskytovanou asistenční službu, která je našim klientům k dispozici v případě, že jsou poškozenými, ale i v
momentě, kdy oni sami jsou viníky dopravní nehody. Asistenční služba, tzn. příjezd "žlutého anděla", je bezplatná po celé Evropě včetně České republiky již v případě pojištění na základní, tedy zákonem stanovené limity. Zdarma je současně 60 minut práce mechanika na zprovoznění vozidla a odtah do 30 km na nejbližší odstavnou plochu nebo do servisu. Asistenční službu garantujeme nejen v případě havárie, ale též poruchy včetně ztráty klíčů, poškození vozu vandalem, vybité autobaterie či poškozené pneumatiky.

Není třeba se obávat v souvislosti se zvýšeným náporem posledního měsíce

prodloužené čekací doby ve vašich pobočkách?

Vstřícným krokem ke klientům ze strany ČSŽP je prodloužená provozní doba

všech poboček ČS-Živnostenské pojišťovny v celém západočeském regionu. Po celý prosinec tak bude možné pojištění sjednat v pracovní dny do 19 hodin, v sobotu a v neděli od 8 do 13 hodin. Pokud však hovořím o 19. hodině, neznamená to, že by se naše pracoviště úderem této hodiny nekompromisně uzavřela. Naopak, pokud bude potřeba ze strany klientů i v tomto čase, budeme v poskytování služeb pokračovat. Nicméně se domníváme, že Vánoce jsou svátky klidu, proto ve dnech 24. - 26. prosince budou naše kontaktní místa uzavřena. V této souvislosti bych rád připomněl, že vedle široké sítě poboček ČS-Živnostenské pojišťovny je našim klientům pro sjednání povinného ručení k dispozici kterákoliv pobočka České spořitelny. Výhody ČS-Živnostenské pojišťovny jsou pak pro klienty České spořitelny umocněny tím, že v podstatě ani nepotřebují disponovat finanční hotovostí.

Jak si lze vyložit Vaše tvrzení, že k sjednání povinného ručení

nepotřebuji hotovost?

Majitelé účtů u České spořitelny si totiž mohou bez zřizovacího poplatku

zřídit tzv. Kontokorent, což je v podstatě úvěr na zaplacení povinného ručení, kdy platba pojistky je čerpána z účtu. Mohu prozradit, že díky Kontokorentu vám spořitelna umožní dostat se "do minusu" a v příštím roce splácet pojistku z prostředků, které pravidelně přicházejí na účet.

Tato nabídka bude v předvánočním čase jistě zajímavá.

ČSŽP však připravila pro své klienty ještě další milé překvapení, a tím je

odložená platba povinného ručení, včetně splátek, do roku 2000, konkrétně do 14. ledna.

Co když se rozhodnu pro platbu v poslední vámi nabízený termín, tedy 14.

ledna. Není pozdě?

Ne, není. Rozhod

ující je datum složení hotovosti, zaplacení složenky nebo příkazu k úhradě.

Vraťme se ještě k výhodám pojistné smlouvy sjednané s ČSŽP.

S kartou AUTOPLUS, kterou klient obdrží poštou současně se všemi

náležitostmi i informacemi o výhodách z jejího vlastnictví vyplývajících, získáváte v okamžiku uzavření pojistné smlouvy na pojištění odpovědnosti
za škodu z provozu vozidla prémiové šeky v celkové hodnotě 3000 Kč. Ty je možné uplatnit při nákupu z katalogu domácích spotřebičů, potřeb pro domácnost a motoristy TRIANGL LEASING. Výhod spojených s pojistnou smlouvou je skutečně mnoho, za všechny mohu uvést bonusy na pojistném, slevu na pohonné hmoty v síti čerpacích stanic Paramo či slevy na nákupy, stravování a ubytování ve více než 500 provozovnách po celé České republice.

Zdroj:

ČS ŽP

 

Autor článku