Společné prohlášení Union Group a Deutsche Bank

03.11.1999 | ,
Domovská stránka


O strategický vstup do finanční skupiny Union Group projevila zájem celá řada zahraničních investorů. Mezi nimi zaujímají významnou pozici přední evropské pojišťovací společnosti, jejichž pozornost je zaměřena především na Vojenský otevřený penzijní fond.

Počet uchazečů byl postupně redukován a nyní probíhají jednání už jen s úzkým okruhem zájemců, kteří dokončují svá due diligence s ohledem na jednotlivé společnosti Union Group. Časový harmonogram ukončení výběru strategického partnera se posunul především proto, aby mohlo dojít k vyrovnání dlužné částky 1,8 miliard Kč ze strany ČNB. Tento krok totiž bude mít důležitý dopad na výši částek, které jsou uchazeči o vstup ochotni nabídnout.

Za pozornost stojí i fakt, že s potencionálními partnery, kteří mají zájem investovat do Union banky, a. s., spolupracuje IFC (dceřiná společnost Světové banky), což ovlivní rozsah a kvalitu finálních nabídek z jejich strany. ?Celý proces by měl být ukončen do konce letošního roku,? říká Tony Murphy, zástupce Deutsche bank, která celý proces vstupu do skupiny Union Group řídí.

Zdroj: Union banka, a.s.

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka