GE Capital Bank se chce orientovat na řadového občana

04.11.1999 | ,
Domovská stránka


Zejména na řadového občana se nyní hodlá orientovat GE Capital Bank, která v březnu 1998 převzala vklady věřitelů Agrobanky. Peněžní dům registruje významný posun od depozitních k pružným úvěrovým produktům bez ručení. "Stále méně atraktivní jsou termínované účty," řekl včera v Brně ČTK ředitel marketingu banky Jan Hainz.

Od listopadu nabídne banka "inteligentní" osobní účet a také osobní půjčku Expres. V optimálním případě bude systém schopen do 15 minut rozhodnout, zda a v jaké výši poskytne klientovi úvěr. Úročení se pohybuje od 16,5 do 19 procent. Finanční ústav přitom využívá dvouletých zkušeností s produktem Multiservis. Služby GE Capital Multiservis nabízí firma zhruba ve 4000 prodejnách a využívá jich na 300.000 spotřebitelů.

GE Capital hodlá i nadále kupovat perspektivní firmy a Českou republiku považuje za vhodné místo pro investice. Pobočkovou síť nechce banka v budoucnu zmenšovat a nehodlá se na trhu orientovat ani na movitější privátní či firemní klientelu.

Letos na konci září vykázala GE Capital Bank podle českých účetních standardů zisk před zdaněním 1,2 miliardy korun. Na konci října měla banka 428.000 klientů, do konce roku počítá s nárůstem o dalších deset až 15 tisíc klientů. Počet zaměstnanců snížila z 3250 na 2400 osob.

Banku a další dvě společnosti v ČR vlastní americká General Electric. Loňský čistý zisk gigantu činil v přepočtu 325 miliard korun a příjmy přesáhly 3,5 biliónu Kč. Ve více než stovce zemí světa zaměstnává 276.000 osob.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka