Varšava sníží daňovou zátěž

19.11.1999 | ,
MAKRODATA A EU


Polský parlament včera schválil klíčovou část návrhu daňového zákona na příští rok o snížení daní fyzických a právnických osob a pro zrušení příliš nákladných daňových úlev

Polský parlament včera schválil klíčovou část návrhu daňového zákona na příští rok o snížení daní fyzických a právnických osob a pro zrušení příliš nákladných daňových úlev. Výrazně tak klesla pravděpodobnost, že ministr financí Leszek Balcerowicz rezignuje. Další setrvání v úřadu totiž spojoval právě s přijetím zmíněného zákona, jehož obsahu řada jeho kolegů oponovala.

Návrh půjde nyní do Senátu, který by měl podle očekávání jeho přijetí schválit bez větších problémů. Již příští týden by tak zákon mohl obdržet k podpisu prezident. "Překonali jsme další milník na cestě k lepšímu daňovému systému, který podpoří tvorbu pracovních příležitostí a sníží šedou část ekonomiky," prohlásil včera Balcerowicz.

Prezident Ale

ksander Kwaśniewski slíbil, že návrh podepíše i přes politické kontakty na bývalou komunistickou opozici. Jeho poradci však později upozornili, že podpis není vůbec jistý.

Zdroj: HN z 19. 11. 1999

Autor článku

 

Články ze sekce: MAKRODATA A EU