Koruna: 24,15 Kč/EUR a 16,63 Kč/USD

06.05.2011 | , Limerik
MAKRODATA A EU


Koruna dopoledne dál ztrácela vůči dolaru, k euru stagnovala.

Česká měna dopoledne dál ztrácela vůči dolaru, k euru stagnovala. Kolem 10:30 koruna k dolaru proti čtvrtku odepsala devět haléřů na 16,63 Kč/USD. Vůči euru stála na 24,15 Kč/EUR, a byla tak o haléř silnější, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka koruna opět prokazuje velmi slušnou odolnost. "Přes rychlé změny ve světě se její kurz mění minimálně. Dnes ráno se česká měna k euru obchoduje na 24,15 Kč/EUR, což je v rámci tohoto týdne zhruba její průměr," dodal. Vladimír Pikora z Next Finance doplnil, že vzhledem k předpokládanému pohybu dolaru k euru a koruny k euru bude koruna k dolaru oslabovat.

 

Český statistický úřad dnes oznámil, že maloobchodní tržby v březnu bez očištění o sezónní vlivy meziročně vzrostly o 2,1 procenta po únorovém zvýšení o 6,5 procenta. Podle Vlka data zaostala za odhady. "Po vysokých tempech z předchozích měsíců se potvrzuje, že oživení domácí poptávky není tak rychlé a že maloobchod je volatilní ukazatel," uvedl Vlk s tím, že dopad na kurz koruny je zanedbatelný.

 

Autor článku

 

Články ze sekce: MAKRODATA A EU