Passerinvest odkoupil od Immofinanz dvě budovy v BB Centru

14.11.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. listopadu (ČTK) - Developerská a investiční společnost Passerinvest Group odkoupila od společnosti Immofinanz dvě budovy v BB Centru v Praze - Michli. Jde o budovy A a B podél hlavní Vyskočilovy třídy, jejichž souhrnná plocha tvoří asi 15 procent celého současného areálu. Passerinvest o tom dnes informoval v tiskové zprávě. Obchod financovala UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, cenu ani jeden subjekt nezveřejnil.

Passerinvest počítá s rozsáhlou revitalizací obou budov. \"Naší vizí je udržení nejvyšší kvality v nájemních prostorách všech budov BB Centra a vytvoření zajímavého produktu zejména pro dlouhodobé investory. A zároveň vytvoření živé a fungující městské části se všemi jejími atributy,\" uvedl generální ředitel společnosti Radim Passer.

Administrativní Budova A o osmi nadzemních a čtyřech podzemních podlažích byla dokončena v roce 2002. Z velké většiny ji tvoří kanceláře, zhruba na pěti procentech se nacházejí obchodní plochy. Budova disponuje 400 parkovacími stáními v podzemních podlažích.

Budova B byla dokončena v roce 1999 jako jedna z prvních v celém komplexu. Má osm nadzemních a tři podzemní podlaží s 280 parkovacími stáními. V současné době zde sídlí Moneta Money Bank.

BB Centrum staví developer Passer postupně přes 20 let. Za tu dobu investoval zhruba 14 miliard korun. Kromě kanceláří a bytů je nyní v areálu křesťanská základní a mateřská škola, společenské centrum a fitness a wellness centrum Balance Club Brumlovka. Nyní zde stojí 17 budov o celkové rozloze asi 250.000 metrů. Celkem má komplex mít rozlohu 375 tisíc metrů čtverečních, investiční náklady se vyšplhají na 21 miliard korun.

Společnost Passerinvest Group založil v roce 1991 Radim Passer. Jejím hlavním projektem je právě multifunkční areál BB Centrum v Praze 4 - Michli. Areál své jméno získal podle míst, mezi nimiž leží - ulicí Baarovou a Brumlovkou. Passerinvest postavil také například administrativně-obchodní projekt Nová Karolina Park v Ostravě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK