Budova Enterprise na Pankráci byla prodána za tři miliardy Kč

15.11.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. listopadu (ČTK) - Budovu Enterprise Office Centre v Praze na Pankráci koupili od developerské společnosti Erste Group Immorent za tři miliardy korun RSJ Investments a zakladatelé Avastu Eduard Kučera a Pavel Baudiš. Společnost Erste Group Immorent to dnes uvedla v tiskové zprávě. Podle údajů poradenské společnosti Colliers jde o pátý největší realitní obchod v Česku v letošním roce.

\"Enterprise Office Center je pro nás jako developera budova, ve které jsme zúročili všechny naše dosavadní zkušenosti a know-how v oboru developmentu. Kvalita projektu, jeho umístění na Pankráci i vysoká obsazenost prestižními nájemci, přilákaly velké množství zájemců o koupi,\" uvedl jednatel EG Immorent ČR Tomáš Velemínský.

Podle člena představenstva RSJ Investments Lukáše Musila firma společně s Kučerou a Baudišem chce pokračovat v akvizicích dalších nemovitostí.

Administrativní komplex předala Erste Group Immorent do užívání prvním nájemníkům na konci roku 2015. Stojí na Pankráci v těsné blízkosti magistrály blízko stanice metra. Budova nabízí téměř 30.000 metrů čtverečních kanceláří nejvyšší třídy a až 400 parkovacích míst. Mezi nájemci dvanáctipodlažní budovy jsou firmy Avast Software či CSC Computer Science. Budovu podle návrhu architekta Vladimíra Krátkého postavila firma Strabag.

Erste Group Immorent vstoupila na český trh v roce 1997. Od té doby v Praze vybudovala více než 150.000 metrů čtverečních kanceláří, které využívá přes 90 firem. Mezi její další projekty patří například Futurama Business Park v Praze 8.

Mezi investicemi RSJ Investments, která je členem finanční skupiny RSJ, jsou například projekty z oblasti informačních technologií a biotechnologií, produkce zdravých potravin nebo energie z obnovitelných zdrojů. Vysoký podíl na spravovaném majetku mají nemovitostní projekty a investice do zemědělské půdy.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK