Stávkující řidiči dnes na Šumpersku a Jesenicku už nevyjedou

06.04.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Olomouc 6. dubna (ČTK) - Stávkující řidiči dnes už na Šumpersku a Jesenicku neusednou za volanty autobusů. ČTK to řekl mluvčí dopravní společnosti Arriva Morava Roman Herden. V obou horských okresech protestuje více než sto řidičů.

\"Podle aktuální informací odborářů dnes už autobusy stávkujících řidičů nevyjedou,\" uvedl Herden, podle kterého se v Olomouckém kraji připojilo ráno ke stávce 120 řidičů na Šumpersku, Jesenicku, v Mohelnici a v Zábřehu. \"Skutečně vstoupili do avizované stávky a v těchto oblastech dnes ráno nevyjela naprostá většina regionálních spojů,\" dodal Herden.

Stávka řidičů autobusů ráno zkomplikovala obyvatelům Šumperska a Jesenicka dopravu do práce a škol. Lidé museli nasednout do vlaků, automobilů nebo několik kilometrů dlouhou trasu v ranním sychravém počasí zvládnout na kole či pěšky.

Na pravidelné linky v těchto horských okresech ráno sice vyjelo několik autobusů, podle odborářů se ale většina řidičů do stávky zapojila. V ostatních částech Olomouckého kraje jezdí autobusy bez omezení.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK