Pětina podnikatelů si vezme půjčku na zaplacení daní

18.04.2017 | , Fair Credit International
Tiskové zprávy


Necelá pětina malých a středních podnikatelů si vezme půjčku na zaplacení daní. Zbytek živnostníků sáhne po finančních prostředcích vyčleněných na úhradu. To vyplývá z bleskového průzkumu pro společnost Fair Credit.

Zatímco 73 % respondentů bude schopno zvládnout náklady spojené s úhradou daní a mají na to vyčleněné prostředky, necelá pětina (19 %) si vezme úvěr u bankovních a nebankovních institucí. „Mohlo by se zdát, že se situace lepší. Zatímco loni zvažovalo 23 % živnostníků a letos to je „pouhých“ 19 %, ještě je zde zhruba 8 % respondentů, kteří situaci nyní neřeší,“ říká Ing. Tomáš Konvička, MBA, obchodní ředitel společnosti Fair Credit. Průměrná částka, kterou si podnikatelé budou potřebovat půjčit, bude 20 000 korun.  

Marketingový průzkum probíhal od 27. do 31. března a zúčastnilo se ho 600 respondentů z České republiky.

____________________________________

O FAIRCREDIT

Společnost Fair Credit International, SE, se zabývá poskytováním drobných půjček od 4 000 do 50 000 Kč. Naším hlavním posláním je být „férovým“ hráčem na finančním trhu. Ctíme naše hodnoty, kterými jsou férovost, transparentnost a potřebnost, a stejný postoj očekáváme od svých klientů a partnerů. V čele společnosti Fair Credit International, SE, stojí český management, který má mnohaleté zkušenosti v oblasti financí a obchodu. Naší vizí je být leadrem trhu v poskytování nebankovních půjček.

Autor článku

Tiskové zprávy

Články ze sekce: Tiskové zprávy