Moderní domácnost si zaslouží kvalitní pojištění

24.05.2017 | , Kooperativa
Komerční sdělení


„Zcela nová rizika, unikátní benefit, rozšířené asistenční služby a řadu dalších zajímavých novinek najdou klienti od začátku května v naší modernizované nabídce pojištění domácností a nemovitostí,“ říká Tomáš Reitermann, vedoucí Odboru pojištění občanů v Kooperativě.

Od začátku května Kooperativa nabízí modernizované pojištění majetku. Co v něm klienti najdou nového?

Především vyšší limity plnění, nová připojištění a několik nových rizik, včetně třeba dnes tolik diskutovaných kybernetických hrozeb. Současným trendem jsou ucelená řešení zařízení napojených na centrální systém budovy, která lze sledovat a ovládat on-line. Tyto komfortní programovatelné systémy na dálkové ovládání však mohou být napadeny prostřednictvím škodlivého software, například počítačového viru či malware. V rámci připojištění elektronických a strojních zařízení budov tak jsou nově kryty i škody způsobené hackerskými útoky.

A vyšší limity plnění nabídnete klientům u jakých rizik?

Například pro věci uložené ve společných nebytových prostorech domu, tedy třeba jízdní kola nebo kočárky. Posílení ochrany zahrnuje i škody vzniklé mimo domácnost nebo nemovitost, pokud si například zamknete kolo do stojanu někde u obchodu a někdo Vám ho odcizí, nebo pokud Vám odcizí věci ze zaparkovaného motorového vozidla. U varianty pojištění KOMFORT to nově platí dokonce i ve všech státech sousedících s Českou republikou. Pokud tedy pojedete třeba na Šumavě na cyklovyjížďku, tak se nemusíte bát zajet do Německa. I zde bude pojištění vašeho majetku i odpovědnosti za případnou újmu platit za stejných podmínek. Limity plnění jsme podstatně zvýšili také třeba pro cennosti, starožitnosti či umělecká díla. Některé dříve obvyklé limity plnění jsme dokonce zrušili úplně.

Připravili jste i nějakou neobvyklou vychytávku?

Unikátní garancí je benefit OBNOVA. Získají ho automaticky všichni klienti, kteří si sjednají pojištění domácnosti nebo nemovitosti ve variantě KOMFORT. Vztahuje se na velké škody, které přesáhnou 75 % z pojistné částky. Benefit OBNOVA přináší k pojistnému plnění navíc až 50 tisíc korun na obnovu postiženého majetku. Chceme tak pomoci klientům, které postihla fatální škoda, například v důsledku požáru, výbuchu nebo povodně. A zajímavou novinkou je možnost výhodného připojištění prodloužené záruky pro spotřebiče v trvale i rekreačně obývané domácnosti. Je určena pro klienty, kteří mají domácnost vybavenou zánovními spotřebiči, na které se již nevztahuje záruka od výrobce. Toto připojištění zahrnuje tzv. bílou techniku, ale také například kotel, bojler nebo i televizor. Záruka se prodlužuje o tři roky, vztahuje se tedy na spotřebiče do stáří 5 let od jejich koupě. Při poruše klientovi zaplatíme opravu spotřebiče, v případě jeho zničení časovou hodnotu, a to až do limitu, který si klient sjedná, maximálně 30 tisíc Kč za rok.

Mluvil jste o rozšířené nabídce připojištění, můžete být konkrétnější?

Ano, rozšiřujeme možnosti připojištění jak k pojištění nemovitosti, tak k pojištění domácnosti. Stále více majitelů nemovitostí nákladně upravuje své zahrady a okolí domu, hodit se jim proto může připojištění rostlin a porostů na pozemku, které jim zabezpečí ošetření či znovuobnovení rostlin postižených živelní událostí či vandaly, automaticky je kryto i odcizení pojištěných rostlin. Další nabídkou je pojištění hrobu či hrobky, které vždy zahrnuje všechny stavební součásti a příslušenství – včetně těch, jež mají uměleckou či historickou hodnotu. K pojištění domácnosti připojistíme garáž nebo jiný nebytový prostor a věci v něm uložené, které se nacházejí na jiné adrese než klientův byt.

Má klient možnost využít k pojištění majetku asistenční služby, jako je tomu třeba u pojištění automobilu?

Ano, technické asistence pro případ nouzové situace, které poskytujeme zdarma ke všem majetkovým pojištěním, zahrnují řadu řemesel. Naši klienti mohou využívat pomoc také při zabouchnutí či zablokování vstupních či interiérových dveří, ale i garážových vrat nebo vjezdových bran a vstupních branek na pozemek. Nově zařídíme asistenci i v případě hrozby způsobené včelami, vosami nebo sršni. A zajímavé jsou i tzv. IT konzultace, které našim klientům zdarma pomohou při problémech s výpočetní technikou.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení