PBS Industry zavře svůj výrobní závod v Moravském Krumlově

25.05.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Moravský Krumlov (Znojemsko) 25. května (ČTK) - Strojírna PBS Industry ze skupiny Jet Investment zavře svůj výrobní závod v Moravském Krumlově na Znojemsku, kde pracuje nyní asi 130 lidí. Část z nich najde uplatnění v Třebíči, vyplývá z tiskové zprávy společnosti. Důvodem změn je dlouhodobá neperspektivnost výroby ocelových konstrukcí v moravskokrumlovském areálu.

Závod v Moravském Krumlově vyrábí ocelové konstrukce zejména pro energetiku, uhelné a paroplynové elektrárny a rafinérie. \"Výroba ocelových konstrukcí je však kvůli stále narůstajícím cenám oceli, asijské konkurenci a očekávanému posilování koruny dlouhodobě ekonomicky neudržitelná. Rozhodli jsme se proto pro změnu celkové strategie a budeme se nadále orientovat na výrobu s vyšší přidanou hodnotou s nízkou zakázkovostí a zcela podpoříme třebíčský výrobní program se zaměřením na automobilový průmysl a energetiku,\" uvedl generální ředitel PBS INDUSTRY Karel Pléha.

V mateřském závodě v Třebíči najde uplatnění část zaměstnanců. \"V případě potřeby jim zajistíme pravidelnou dopravu mezi Moravským Krumlovem a Třebíčí. Vůči zbylým pracovníkům dodržíme pochopitelně všechny zákonné závazky a management PBS INDUSTRY chystá pro dotčené zaměstnance podporu nad rámec zákona ve formě individuálního personálního poradenství,\" uvedl Pléha.

PBS Industry, a.s. vyrábí mimo jiné parní a spalinové kotle, výměníky, kondenzátory, hořáky, tlakové nádoby i části plynových turbín. Export se na tržbách firmy podílí více než 90 procenty. Kromě evropských zemí její výrobky plynuly také do Ruska, Asie, USA či severní Afriky. Mezi nejvýznamnější zákazníky podniku patří General Electric (GE), Siemens, Alstom a Doosan Škoda Power. Majoritním vlastníkem akcií PBS Industry je brněnská investiční skupina JET Investment.

Filip Vrána dr

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK