Koruna stagnovala k euru a oslabila vůči dolaru

26.05.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. května (ČTK) - Česká měna dnes stagnovala k euru a oslabila vůči dolaru. Koruna k 17:00 oslabila oproti předchozímu závěru k dolaru o osm haléřů na 23,65 Kč/USD. K euru sice také zakončila na slabší úrovni než ve čtvrtek, ale pouze o jeden haléř na 26,44 Kč/EUR. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

Koruna měla podle analytiků na rozdíl od jiných měn klidný den i celý týden. \"Investoři po řadě komentářů od členů bankovní rady České národní banky částečně počítají s navýšením úrokových sazeb již v tomto roce. Klidné vody na globálních trzích prakticky nijak neohrožovaly korunu ve výběru zisků, naopak divokou jízdu si zažil dolar,\" sdělil Radek Pavlíček z investiční skupiny Roklen.

\"Po ukončení režimu kurzového závazku se z pohledu obchodní aktivity jednalo o nejklidnější týden. Obchodní aktivita na trhu se blížila prázdninové náladě,\" popsal situaci hlavní ekonom Komerční banky Jan Vejmělek.

Koruna za celý týden mírně zpevnila a podle ředitelky společnosti Next Finance Markéty Šichtařové bude podobný také nadcházející týden. \"I pro příští týden čekáme její velmi, velmi pozvolné posilování,\" uvedla.

Kurz české měny: Předchozí závěr Dnes kolem 17:00 Kč/EUR 26,43 26,44 Kč/USD 23,57 23,65

Zdroj: Patria Online

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK