Sobotka zahájí bilancování činnosti vlády s ministrem zemědělství

18.07.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. července (ČTK) - Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) dnes s ministrem zemědělství Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) zahájí sérii bilančních rozhovorů se členy svého kabinetu. Ze schůzek by na sklonku současného volebního období měla kromě rekapitulace splněných a nesplněných cílů v jednotlivých resortech vyplynout také doporučení pro příští kabinet.

 

S Jurečkou se Sobotka sejde v Národním zemědělském muzeu v Praze. Debatovat by měli o splněných prioritách úřadu, přijatých zákonech i rozpracovaných úkolech. Z aktuálních témat se bude mluvit o potírání afrického moru prasat či dvojí kvalitě potravin v evropských zemích, uvedl Úřad vlády.

V září by měl kabinet schvalovat souhrnnou zprávu, která zrekapituluje, jak velkou část programového prohlášení vláda splnila. Sobotka s ministry bilancuje už potřetí. Nejprve hodnotil práci vlády v polovině roku 2014, podruhé loni v listopadu a prosinci. Tehdejší ministr financí Andrej Babiš (ANO) premiéra kvůli tomu kritizoval, pochyboval o smyslu schůzek a označil je za marketingovou kampaň ČSSD.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK