Čtvrtletní zisk Bank of America vzrostl o desetinu

18.07.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 18. července (ČTK) - Společnost Bank of America ve druhém čtvrtletí zvýšila čistý zisk meziročně o deset procent na 5,3 miliardy dolarů (zhruba 120 miliard Kč). Oznámila to dnes firma, která je podle hodnoty aktiv druhou největší bankou ve Spojených státech.

Výsledky podniku byly podpořeny růstem příjmů z úroků, jenž kompenzoval pokles příjmů z obchodování na finančních trzích. Zisk na akcii se zvýšil na 46 centů ze 41 centů před rokem. Překonal tak očekávání analytiků, kteří jej podle průzkumu agentury Reuters odhadovali na 43 centů.

Čisté příjmy z úroků vzrostly o téměř devět procent na zhruba 11 miliard dolarů. Bank of America podobně jako další finanční ústavy ve Spojených státech těžila z postupného zvyšování úrokových sazeb americkou centrální bankou (Fed).

Největší americká banka JPMorgan již minulý týden oznámila nárůst čtvrtletního zisku o více než 13 procent na zhruba sedm miliard dolarů. Upozornila, že výnos z vyšších úrokových sazeb převážil nad propadem příjmů z obchodování s dluhopisy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK