Silničáři kvůli stavu mostu uzavřou silnici I/43 u Černé Hory

20.07.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Černá Hora (Blanensko) 20. července (ČTK) - Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dnes během několika hodin, zřejmě v 17:00, uzavře silnici I/43 u Černé Hory na Blanensku. Důvodem je havarijní stav mostu, podle silničářů by se mohl i zřítit. ČTK to řekl mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Most bude uzavřený nejméně do konce prázdnin, pokud ho bude možné podepřít, v září by mohl být provoz částečně obnoven. Veškerá doprava bude po dobu uzavírky vedena přes Černou Horu, zhruba dvoutisícový městys. Po silnici jezdí tisíce aut, jde o hlavní tah z Brna na Svitavy a Hradec Králové.

Problematická bude situace především pro obec, která již tranzitní a silné kamionové dopravě odvykla. Řidiče uzavírka zřejmě zdrží minimálně, vzdálenost ujedou prakticky stejnou. Silnice je dlouhodobě přetížená a obce, které na ní leží, čekají řadu let na stavbu dálnice D43, která tranzitní dopravu odvede.

Most čekala oprava, při zjišťování jeho stavu ale silničáři přišli na to, že je nutné ho hned uzavřít. Podle ředitele brněnského závodu ŘSD Davida Fialy bude do budoucna nutné starý most zbourat a postavit úplně nový, což bude stát desítky milionů korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK